Šapić: Beograd umesto novogodišnjeg vatrometa uplaćuje novac društvima za zaštitu životinja

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Dec.2023, 14:07

Šapić: Beograd umesto novogodišnjeg vatrometa uplaćuje novac društvima za zaštitu životinja

Beograd će se na ovaj način priključiti inicijativi koju su pokrenule organizacije za zaštitu životinja, rekao je Šapić, i ocenio ovu odluku kao dobar potez.

Predsednik Privremenog organa Aleksandar Šapić najavio je da ove godine neće biti organizovanog novogodišnjeg vatrometa u Beogradu, te da će novac koji je namenjen za vatromet biti uplaćen društvima za zaštitu životinja.

Kako je naveo, prestonica će se priključiti inicijativi koju su pokrenule organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za zaštitu životinja.

- Smatram da je ova inicijativa dobra i zato je Grad Beograd odlučio da se priključi gradovima u Srbiji koji su to već učinili poput Niša i Novog Sada. Novac koji je obezbeđen za novogodišnji vatromet uplatićemo organizacijama i društvima za zaštitu životinja. Svestan sam koliko u tom trenutku vatromet stvara veliku buku i koliko to uznemirava i plaši životinje. Svi koji imaju kućne ljubimce znaju koliko oni to teško preživljavaju. Ovo je dobar potez i u simboličkom smislu i zato se pridružujemo inicijativi da se uplati novac - rekao je on.

Šapić je istakao da su novogodišnji i božićni praznici dovoljni da budemo dobro raspoloženi, te da je to dobar trenutak da pokažemo solidarnost i empatiju prema životinjama.

- Nekoliko trenutaka u ponoć za životinje može da ima i dalekosežne posledice, zato samo zvanično odlučili da se Beograd priključi ovoj inicijativi - naveo je Šapić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Beograd bez vatrometa u novogodišnjoj noći, novac ide društvima za zaštitu životinja

Izvor: Luftika.rs, 14.Dec.2023

Ove godine neće biti organizovanog novogodišnjeg vatrometa u Beogradu, a novac koji je bio namenjen za to biće uplaćen društvima za zaštitu životinja.. Prestonica će se priključiti inicijativi koju su pokrenule organizacije za zaštitu životinja, najavio je predsednik Privremenog organa Aleksandar...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.