Šapić: Beograd će, dok sam ja gradonačelnik, uvek biti otvoren i na usluzi svom našem narodu bez obzira gde živi

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2023, 17:16

Šapić: Beograd će, dok sam ja gradonačelnik, uvek biti otvoren i na usluzi svom našem narodu bez obzira gde živi

Šapić je naveo da bi ponuda u srpskim kućama širom sveta bila namenjena ne samo našim ljudima već i svim stanovnicima tih zemalja.  

Gradonačelnik Aleksandar Šapić otvorio je danas Hercegovačku kuću u Beogradu, inače prvu u Srbiji, i tom prilikom izrazio želju da po istom principu počnu da se otvaraju i srpske kuće po svetu, gde bi se, tamo gde postoji naša dijaspora, nudili autentični proizvodi našeg podneblja.

Gradonačelnik Šapić je istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da otvaranje Hercegovačke kuće, u kojoj će sugrađani moći da kupe autentične proizvode tog podneblja ima i dublje značenje.

- Mi se, kao pripadnici srpskog naroda trudimo da, gde god se nalazili, a naročito u okruženju, vodimo računa jedni o drugima. Više puta sam govorio da će Beograd, dok sam ja gradonačelnik uvek biti otvoren i na usluzi svom našem narodu bez obzira gde živi. Beograd nije samo glavni grad Srbije već srpska prestonica i glavni grad svih Srba u regionu. Mi nikoga ne mrzimo i želimo dobre odnose sa svima, ali moramo da vodimo računa i o srpskom narodu, Hercegovcima, Kordunašima, Banijcima, Srbima iz Crne Gore i svim drugim Srbima iz regiona - rekao je Šapić, naglasivši značaj matične države u brizi za ceo srpski narod.

On je naveo da bi ponuda u srpskim kućama širom sveta bila namenjena ne samo našim ljudima već i svim stanovnicima tih zemalja.

- Time bismo i poboljšali kontakte s našim narodom u dijaspori, ali i predstavili Srbiju na autentičan način, kroz ono što imamo najbolje. Na taj način možemo da, u tom smislu pokažemo duh našeg naroda - rekao je gradonačelnik Šapić.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da se danas na jedan simboličan način povezuju Trebinje i Beograd kao i Republiku Srpsku i Srbiju.

- Od danas će građani srpske prestonice imati mogućnost da posete Hercegovačku kuću u kojoj mogu da kupe ono najbolje što dolazi iz Hercegovine, autohtono, prirodno i organsko. U Beogradu danas živi više deset hiljada Trebinjaca, a znatno veći broj Hercegovaca koji nikada nisu zaboravili svoj rodni kraj i svoje korene - rekao je Ćurić koji je zahvalio predsedniku Aleksandru Vučiću što je podržao ovaj projekat kao i gradonačelniku Beograda Aleksandru Šapiću sa kojim danas, kako je rekao, zajedničku ideju pretvara u delo.

Direktor Agrarnog fonda Trebinja Veselin Dutina je zahvalio rukovodstvu Grada Beograda na podršci i naglasio da ovo nije samo otvaranje prodajnog objekta nego učvršćivanje veza Republike Srbije i Republike Srpske.

- Kada smo 2017. godine u Trebinju otvorili prvu Hercegovačku kuću imali smo ideju da okupimo male poljoprivredne proizvođače koji bi organizovano plasirali svoje proizvode. U početku je bilo teško, ali smo se potrudili da taj projekat bude dugoročan. U početku ih je bilo 20 proizvođača sa stotinak proizvoda, danas imamo tri maloprodajna objekta u Republici Srpskoj. U ovoj Hercegovačkoj kući će u početku biti proizvodi dvadesetak proizvođača, što će se vremenom povećavati - rekao je Dutina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Šapić na otvaranju: Beograd će, dok sam ja gradonačelnik, uvek biti otvoren i na usluzi svom našem narodu bez obzira gde živi (FOTO)

Izvor: 24sedam.rs, 16.Okt.2023

Od danas će građani srpske prestonice imati mogućnost da posete Hercegovačku kuću u kojoj mogu da kupe ono najbolje što dolazi iz Hercegovine

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.