Šapić: Ako ne bude većine u Beogradu, imaćemo izbore u maju i junu

Izvor: B92, 22.Feb.2024, 13:23

Šapić: Ako ne bude većine u Beogradu, imaćemo izbore u maju i junu

Aleksandar Šapić izjavio da će izbori za Skupštinu grada Beograda, ako ne bude formirana većina do 1. marta, morati da budu ponovljeni oko 20. maja.

Prema rečima SNS kandidata za gradonačelnika Beograda, izbori za beogradske opštine i lokalni izbori ne mogu da budu pre juna.

"Tako zakon kaže. To je izlazak na izbore dva puta. Moramo da budemo svesni koliko je to novca, vremena, zastoja. I videćemo, možda opet dođemo u istu ovu situaciju (da ne možemo da formiramo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << većinu), pa će morati da se donesu neke odluke", rekao je Šapić za televiziju Hepi.

Ponovio je stav da će SNS formirati većinu sa pokretom "Mi - Glas iz naroda" samo ukoliko to prihvati jedan od osnivača pokreta, Branimir Nestorović, za koga navodi da jedini ima legitimitet da pregovara.

"Ispostavilo se da su dva meseca pre izbora bili u problemima međusobno, i sad vidimo da imaju probleme u koje neću da ulazim, ali bez obzira na sve - gospodin Nestorović je legitiman i neko na čije ime su oni dobili najviše glasova", kazao je Šapić.

Naveo je da su obustavljeni razgovori sa nosiocem beogradske liste "Mi - Glas iz naroda" Aleksandrom Jerkovićem, koji je bio spreman na pregovore oko formiranja većine, jer je SNS "želeo da podigne lestvicu legitimiteta".

"Nećemo da napravimo vlast, kako je Vučić rekao, delimično legitimnu. Ja mogu čak da kažem i potpuno legitimnu, jer Jerković ima svoj pokret. Nismo mi odlučivali kako će da se zove njihova lista i da će on biti kandidat za gradonačelnika, nego oni", naveo je Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.