Izvor: B92, 09.Maj.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saopstenje redakcije Radija B 2-92

Redakcija Radija B 292 obavestava slusaoce i javnost da je, usled snaznih smetnji na frekvenciji FM 99,10 MHz, za vecinu stanovnika Beograda i okoline u potpunosti onemogucen prijem signala i pracenje programa Radija B 292. Smetnje su se pojavile oko 13,30 h i u ovom momentu jos uvek traju.

Tehnicka ekipa ispitala je ispravnost svih emisionih uredjaja koji sluze za emitovanje signala Treceg programa Studija B - Radija B 292 i utvrdila da isti normalno funkcionisu, tako da nema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sumnje da se radi o spoljnjem ometanju. U ovom trenutku nije poznat izvor stetnih smetnji. Kao posledica ometanja, redakciji Radija B 292 onemoguceno je da informise javnost o brojnim dogadajima vezanim za danasnja desavanja u Srbiji i svetu, a pre svega za dogadjanja vezana za miting u Pozarevcu, koja su privukla veliku paznju javnosti i odakle se direktno izvestavali novinari redakcije. Studio B i redakcija Radija B 292 izvrsice prijavu stetnih smetnji i Saveznom ministarstvu za telekomunikacije, sa zahtevom da isti organ kao nadlezan preduzme mere za otkrivanje i eliminisanje izvora stetnih smetnji. Redakcija Radija B 292 ce o svim daljim pojedinostima vezanim za ometanje cujnosti signala na frekvenciji 99,10 MHz obavestiti javnost u najkracem roku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.