Saobraćajci napisali DEVET KAZNI ZA SAT VREMENA Vladimiru iz Prijepolja: Nisam verovao šta mi se događa!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2018, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saobraćajci napisali DEVET KAZNI ZA SAT VREMENA Vladimiru iz Prijepolja: "Nisam verovao šta mi se događa!"

Prevoznik Vladimir Žunić (44) iz Prijepolja juče baš nije imao sreće s patrolom saobraćajne policije, koja mu je u roku od svega sat vremena napisala čak devet prekršajnih prijava.

Privatnog autoprevoznika zaustavila je saobraćajna policija kod Limskih bisera i napisla devet prijava.

- Sat i po su me trojica policajaca držali pored puta i pisali kazne. Nisam mogao da verujem šta mi se događa i sve sam doživeo kao klasično iživljavanje. Išao sam kod komandira >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << policije da pitam da li je ovo moguće ali nije bio na poslu, rekli su mi da dođem danas posle 15 časova - rekao je Žunić za Glas zapadne Srbije.

Dodaje da nije napravio tako velike prekršaje da bi dobio toliki broj kazni.

- Napisali su mi prijave za tahograf trake. Ja jesam privatni autoprevoznik, ali nisam znao da tahograf listić kad dođem sa vožnje treba da izvadim, i to je u redu što su mi pisali kaznu, nisam znao, sada znam. Zatim, što nisam pisao neke potvrde, ali u glavnom u tim potvrdama se lažirjau izveštaji. Recimo, voze od Subotice i u Užicu im se završava devet sati vožnji, oni vade tahograf traku i pišu potvrdu da su odatle krenuli, a ko je iz Subotice dovezao kamion, to ništa. Kod mene se po kilometraži vidi da je kamion mirovao, mislio sam da je to merodavnije i zato nisam napisao te tri potvrde. Oni čak od nas traže da ih pišemo pisaćom mašinom. Ja ne mogu da vozim kamion i da budem daktilograf, da nosim i pisaću mašinu - navodi Žunić.

S druge strane, poznavaoci saobraćajnih pravila kažu da su policajci postupili po zakonu kada su pisali prijave.

Žunić ima svoj kamion, prijavljen je i uredno plaća svoje doprinose, a sada još treba da plati i 45.000 dinara za devet kazni, ili polovinu ako uplati u određenom roku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.