Saobraćaj umerenog intenziteta

Izvor: RTS, 12.Jan.2011, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saobraćaj umerenog intenziteta

Na glavnim putevima saobraćaj se odvija po po pretežno suvim kolovozima i umerenog je intenziteta. Na putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni. Vidljivost smanjuje jutarnja magla.

Saobraćaj u Srbiji na glavnim putevima odvija se po pretežno suvim do mestimično vlažnim putevima, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Na putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni ili mokri, dok u višim planinskim predelima, preko planinskim prevojima i na prilazima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zimskim turističkim centrima ima mestimično zaostalog raskvašenog snega na kolovozu, pa je neophodna oprezna vožnja.

Magla smanjuje vidljivost u Podrinju, na području Raške, timočke i negotinske krajine, a najgušća je u okolini Zaječara i Negotina. Sumaglicu valja očekivati na području Mačve, Palića i Sombora.

Zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 20 minuta. Vozačima se skreće pažnja na učestalu pojavu odrona na deonicama koje su trasirane duž nestabilnih kamenih kosina, odnosno duž klisura i useka.

Najčešće, odroni se dešavaju na Đerdapskoj magistrali, na deonicama kod Dobre i u blizini Donjeg Milanovca, zatim na Ibarskoj magistrali, kroz Ovčarsko-kablarsku, Grdeličku i Drensku klisuru.

"Gazela" zabranjena za teretna vozila 

Na mostu beogradskom "Gazela" saobraćaj je u oba smera zabranjen za sva teretna vozila čija ukupna težina prelazi 3,5 tona. 

U okviru rekonstrukcije autoputa E-75 na deonici kroz Beograd, od petlje Aerodrom do naplatne rampe Bubanj potok, u zimskom peridu do 15. marta izvodiće se manji radovi, a tokom radova za saobraćaj će biti zatvorena krajnja leva traka u smeru ka Nišu u dužini od 200 metara u pojasu radova.

Na magistralnom putu M-19, deonica Beograd-Obrenovac, kod Ade Ciganlije, u okviru redovnog održavanja izvode se radovi od 19.00 do 5.00 narednog dana. U početnoj fazi za saobraćaj će biti zatvorene dve krajnje desne saobraćajne trake u smeru Obrenovac-Beograd.

U toku su završni radovi na sanaciji mostova na Ibarskoj magistrali, deonica od Preljine do Lađevaca, koja je duga oko 15 kilometara.

Saobraćaj se obavlja bez zastoja i posebnih ograničenja, uz smanjenu brzinu vozila.

Na magistralnom putu M-22.1 deonica Beograd - Novi Sad - Subotica, zabranjen je saobraćaj kamionima nosivosti preko 12 tona.

Uključenje i isključenje sa autputa E-75, deonica Beograd-Subotica, u zoni temerinske raskrsnice kod Novog Sada normalizovano je za sve kategorije vozila.

Saobraćaj je potpuno obustavljen na mostu preko Tamiša kod Sečnja na magistralnom putu M 7.1, deonica Zrenjanin-Vršac, i preusmeren na alternativne pravce.

Na magistralnom putu M-25.1, na deonici kroz Đerdapsku klisuru, zbog radova je zatvorena jedna traka puta na delu od Tekije ka brani, pa se saobraćaj odvija naizmenčnim propuštanjem vozila. 

Usled oštećenja mosta na magistralnom putu M-2, na 15. kilometru od Ribarića ka Rožaju, na delu kod Spiljana, saobraćaj je usporen i obavlja se obilaznicom prema postavljenoj signalizaciji. Saobraćaj odvija uz naizmenično propuštanje vozila.

Sanirano je klizište na regionalnom putu R-261 Zaječar - Boljevac na izlazu iz mesta Lubnica ka Boljevcu i saobraćaj se obavlja normalno.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.