Saobraćaj uglavnom redovan, plovidba i dalje obustavljena

Izvor: Press, 26.Jan.2017, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saobraćaj uglavnom redovan, plovidba i dalje obustavljena

Putni, železnički i vazdušni saobraćaj u Srbiji je uglavnom bio redovan, a zbog leda je i dalje ponegde na snazi obustava plovidbe, navode iz Ministarstva.
Foto:B92.net
Kako navode, takva situacija je na Tisi, na kanalima hidro sisitema Dunav-Tisa-Dunav, kao i na Dunavu i Savi.
Zabrana za šlepere i kamione važi na više putnih pravaca, na kojima se savetuje oprezna vožnja.
Zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << radova na mostu u Peckoj i dalje je obustavljen saobraćaj na putu Pričević - Pecka, kao i na putu Krupanj - Gračanica, zbog radova na mostu preko reke Likodre u Mojkoviću. 

Železnički saobraćaj funkcioniše redovno i nema značajnih smetnji u funkcionisanju koje su uzrokovane nepovoljnim vremenskim uslovima. 

Svi letovi sa Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu od 19 do 22 sata realizovani su prema planiranom redu letenja, bez otkazivanja, uz povremena kašnjenja. 

Za danas je, prema planiranom redu letenja, bilo predviđeno ukupno 107 avio-operacija, a dežurne službe beogradskog aerodroma obezbedile su nesmetano i bezbedno odvijanje avio-saobraćaja. 

Na Aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu saobraćaj se odvijao nesmetano prema zimskom redu letenja, a kasnio je samo let avio-kompanije Wiž Air iz Bazela 40 minuta u dolasku, koji je ekspeditivno opslužen i nakon propisnih 30 minuta zadržavanja na aerodromu poleteo je nazad za Bazel. 

Ministarstvo je navelo da je i dalje na Tisi obustavljena plovidba uvedena 5. januara zbog ledostaja koji pokriva do 90 odsto plovnog puta, u svim krivinama, plovidbenim otvorima mostova i uskim grlima plovnog puta na ovom sektoru. 

Zbog ledostaja od 6. januara je obustavljena plovidba na kanalima hidro sisitema Dunav-Tisa-Dunavje, a na Dunavu i Savi od 8. januara. 

Podseća se da je redovna odbrana od leda proglašena na Dunavu i Savi, a vanredna odbrana od leda na Dunavu kod Golupca, Velikog Gradišta, Kostolca, Smedereva, Pančevo, Beograd, Novi Sad, kao i na celom toku Tise.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.