Saobraćaj: Zašto je jul crni mesec?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2012, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saobraćaj: Zašto je jul crni mesec?

NOVI SAD -

Uprkos strašnim slikama sa puteva u Srbiji, broj nezgoda i nastradalih u saobraćajnim udesima u prvih pet meseci ove godine smanjen je u odnosu na prošlu.

Tri dana jula, tri teška udesa i 19 nastradalih na putevima u Srbiji. Jul je, nažalost, pokazao, zašto je crni mesec. Vreme je za uzbunu.

Na nekoliko najfrekventnijih puteva u Srbiji poruke sa bilborda opominju vozače da uspore. Agencija za bezbednost saobraćaja pripremila je i spotove o tome >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da su umor i prebrza vožnja najveći neprijatelji na putevima.

Postoje dva važna pravila – ne seda se u neispravan automobil i ne za volan pod dejstvom alkohola.

Broj stradalih i udesa konstantno opada desetak godina unazad, najviše kada su se uvodile nove kazne za vozače. U odnosu na 2000. danas je upola manje poginulih. Izuzetak je prošla godina, kada je došlo do rasta sa 656 na 728 nastradalih.

Idealno bi bilo kada bi Srbija dostigla standard Švedske, koja ima upola manje stradalih u udesima od Srbije, ali profesor Vujanić ističe da će saobraćaj biti bezbedniji onog trenutka kada partije taj problem stave među prioritete svojih programa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Saobraćaj: Zašto je jul crni mesec u saobraćaju?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2012

NOVI SAD -..Uprkos strašnim slikama sa puteva u Srbiji, broj nezgoda i nastradalih u saobraćajnim udesima u prvih pet meseci ove godine smanjen je u odnosu na prošlu...Tri dana jula, tri teška udesa i 19 nastradalih na putevima u Srbiji. Jul je, nažalost, pokazao, zašto je crni mesec. Vreme je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.