Šansa da se nađu preživeli je nula

Izvor: B92, 18.Jan.2023, 11:07

Šansa da se nađu preživeli je nula

Katmandu -- Zvaničnici u Nepalu saopštili su danas da više ne postoje šanse da se pronađu preživeli u najsmrtonosnijoj avionskoj nesreci u zemlji u poslednjih 30 godina.

Ipak, kako su naveli nadležni, spasioci nastavljaju potragu za posmrtnim ostacima poslednjeg nestalog putnika, prenosi Rojters.

Spasilački timovi su koristili bespilotne letelice i spuštali se u duboke klisure tokom jučerašnjeg dana kako bi pregledali ugljenisane ostatke aviona "Jeti erlajnsa" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ATR 72, koji je prevozio 72 osobe kada se srušio u blizini turističkog grada Pokara u nedelju ujutro.

Ne postoji mogućnost da pronađemo preživele. Do sada smo pronašli 71 telo. Potraga za poslednjim koji se vodi kao nestao se nastavlja, rekao je danas visoki zvaničnik okruga u Pokari.

Identifikacija tela osoba koje su poginule u nesreći je teška zbog stanja posmrtnih ostataka, izjavio je policijski zvaničnik na mestu nesreće.

Timovi za pretragu pronašli su 68 tela na dan nesrece, a još dva su pronadjena u ponedeljak pre nego što je potraga prekinuta, zbog mraka i magle, dok su spasioci juče kasno popodne kad su vremenki uslovi dozvolili pronašli još jedno telo, saopštili su zvaničnici.

U ponedeljak su pronađeni snimač podataka leta, kao i snimač razgovora u pilotskoj kabini, oba u dobrom stanju, što je otkriće koje će istražiteljima verovatno pomoći u utvrđivanju šta je izazvalo nesreću.

U avionu, koji je leteo iz Katmandua ka Pokari po vedrom vremenu kada se srušio, bilo je 57 nepalskih državljana, pet indijskih, četiri ruska, dva južnokorejska i po jedna osoba iz Argentine, Irske, Australije i Francuske, navodi Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.