Šangaj zatvara 153 firme zbog Diznijevog parka

Izvor: Press, 09.Sep.2015, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šangaj zatvara 153 firme zbog Diznijevog parka

Šangaj planira da zatvori 153 kompanije, koje su kako navodi, veliki zagađivači i nisu efikasne, sa ciljem poboljšanja kvaliteta okoline blizu Diznijevog parka
Foto:B92.net
Novi tematski Diznijev park trebalo bi da počne sa se gradi, saopštile su lokalne vlasti u Šangaju.
Vlasti će zatvoriti industrijske firme do kraja 2016. u znak podrške otvaranju "Diznijevog" parka planirano za početak >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << iduće godine, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Šangajske agencije za ekonomsko planiranje, a prenosi agencija Frans pres. 

Kompanije čije je gašenje u planu mahom su iz mašinske, hemijske i tekstilne industrije i nalaze su u okolini Šangaja. "Dizni" je odložio otvaranje parka, prethodno predviđeno za 2015, za iduću goidinu, a u julu je otkrio detalje u vezi sa sadržajem parka, uz obećanje da će on uključivati atrakcije koje ne postoje na pet preostalih lokacija na kojima ima slične parkove.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Šangaj gasi 153 firme zbog Diznilenda

Izvor: Radio 021, 09.Sep.2015

Grad Šangaj planira da zatvori 153 kompanije, koje su veliki zagađivači i nisu dovoljno efikasne, sa ciljem poboljšanja kvaliteta životne okoline u blizini novog Diznilenda, čija je izgradnja u planu, saopštile su lokalne vlasti u Šangaju...Vlasti će zatvoriti industrijske firme do kraja 2016....

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.