Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Dec.2023, 18:37

Sančes: Referendum o nezavisnosti Katalonije ne dolazi u obzir

Španski premijer Pedro Sančez poručio je danas katalonskom regionalnom predsedniku Pereu Aragonesu da referendum o samoopredeljenju Katalonije ne dolazi u obzir, čak i nakon što je Sančesova Socijalistička radnička partija formirala koaliciju sa katalonskim separatističkim partijama u parlamentu. "Nijedan ustav u svetu ne prihvata i ne dozvoljava odvajanje dela svoje zemlje. Nijedan. Ni onaj u Španiji", rekao je Sančes u Barseloni posle sastanka sa Aragonesom, prenosi Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Španski premijer tvrdi da će ispuniti obećanje o amnestiji katalonskih separatista

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Dec.2023

Španski premijer Pedro Sančes se tokom današnje posete Barseloni sastao sa katalonskim regionalnim predsednikom Pereom Aragonesom i uveravao ga da će ispuniti obećanje o amnestiji separatista umešanih u pokušaj otcepljenja tog regiona.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.