Sanadera izbacili iz sudnice

Izvor: Vesti-online.com, 08.Apr.2014, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanadera izbacili iz sudnice

Bivši premijer i šef Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Ivo Sanader danas je nakratko izbačen iz sudnice jer je ušao u raspravu sa sudijom i tužiocem u nastavku suđenja za aferu Planinska.

Ne sviđa mu se pitanja: Ivo Sanader, bivši premijer Hrvatske

 

Incident se dogodio u vreme svedočenja bivšeg šefa Sanaderovog obezbeđenja, Davora Blaževića, jer se Sanaderu nisu svidela pitanja koje je Blaževiću postavljao zamenik direktora Kancelarije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) Tonči Petković.

 

Pošto je nekoliko puta ignorisao upozorenja sudije Jasne Smiljanić da ne upada u reč tužiocu, a prethodno je i s njom ušao u raspravu, ona je naložila obezbeđenju da bivšeg premijera izvede iz sudnice. Posle petominutne pauze, Sanader je vraćen u sudnicu zagrebačkog suda, uz izrečeno upozorenje.

 

Sram vas bilo, srpske sudije: Sanaderu 9 godina robije!

 

U slučaju Planinska, nekada najmoćnijem hrvatskom političaru sudi se za malverzacije oko prodaje poslovne zgrade u Zagrebu Ministarstvu regionalnog razvoja, na čijem je čelu bio Petar Čobanković. Sanader i u tom slučaju tvrdi da je reč o montiranom procesu. Saoptuženi, bivši poslanik HDZ-a, vlasnik lanca mesara i sporne zgrade, Stjepan Fiolić, svedočio je na pcocetku suđenja da je 2009.

godine Sanaderu predao milion evra i deset miliona kuna (1,3 miliona evra) u gotovini, kao proviziju od prodaje zgrade.

 

U tom slučaju, nagodbu s tužilaštvom postigao je bivši ministar Petar Čobanković koji je u zamenu za priznanje dobio jednogodišnju kaznu zatvora, zamenjenu radom za opšte dobro.

 

Bivši hrvatski premijer ima dve nepravosnažne osuđujuće presude. U objedinjenom suđenju na sudu u Zagrebu za ratno profiterstvo u slučaju "Hypo banka" i za primanje mita u slučaju "Ina-Mol" osuđen je prvostepeno na deset godina zatvora, dok je za izvlačenje novca iz državnih preduzeća i ministarstava preko marketinške agencije "Fimi-medija" na devet godina zatvora.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.