Sanader ne veruje u hrvatsku pravdu

Izvor: Vesti-online.com, 08.Jan.2011, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanader ne veruje u hrvatsku pravdu

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader, koji se od 10.decembra nalazi u ekstradicionom pritvoru u Salcburgu, još pre hapšenja u Austriji je izneo sumnju da bi mu u Hrvatskoj bilo moguće fer suđenje za korupciju. Ovu tvrdnju izneo je predsednik skupštine austrijske pokrajine Tirol Hervig van Sta, koji je početkom nedelje posetio Sanadera u zatvoru, u izjavi bečkom dnevniku "Kurir".

Van Sta je naglasio da je za njega sasvim normalno da poseti Sanadera, jer je on "neverovatno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << puno doprineo stabilizaciji u zemljama naslednicama Jugoslavije".

"Bio sam pola sata, u prisustvu jednog državnog tužioca, sa njim. Vodili smo pre svega političke razgovore", objasnio je on.

Situacija je za Sanadera, koji odbacuje optužbe u vezi ponevere državnog novca i korupcije, opterećujuća.

"Dobio sam 7.decembra jedan mejl od njega. U njemu je Sanader izrazio strepnje da će se voditi kampanja protiv njega,kojom treba da se spreči njegov povratak u politiku.

On je rekao da će rado sa izađe pre svaki međunarodni sud, ali ima sumnju da li je u njegovoj domovini omogućeno suđenje u skladu sa pravno državom", rekao je austrijski političar.

Van Sta je kazao da ne može da proceni optužbe protiv bivšeg premijera.

"Upoznao sam Ivu Sanadera tokom skoro 20 godina kao veoma otvorenog, za reforme zainteresovanog političara", naglasio je on dodajući da mu nije nikada upalo u oči njevog veoma skupoceni stil života.

Inače kontakti raznih visokih funkcionera Narodne partije Austrije (OVP) iz Tirola sa Sanaderom trenutno su tema i Slobodarske partije (FPO).

FPO je najavila upit predsedniku pokrajine Ginteru Pateru u kojem će pitati zašto se neguju tako intenzivni odnosi sa bivšim hrvatskim premijerom, kao i da li je ovaj susret bio privatne ili poslovne prirode.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.