Sanacija poplavljenih terena

Izvor: RTS, 05.Jul.2009, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanacija poplavljenih terena

U tri prigradska naselja u Valjevu, koja su juče poplavljena usled obilnih padavina, stanje se normalizuje. Voda se povukla u korita reka. Komunalne službe rade na saniranju posledica.

Rečice Krivošija, Perajica, Ljubostinja i nekoliko potoka koji su poplavili više od stotinu domaćinstava na periferiji Valjeva i u selu Popučke, povukle su se u korita.

Vodostaj na Dunavu i dalje raste. Danas se na ulasku u Srbiju, kod Bezdana, očekuje vrh vodenog talasa od 658 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << centimetara.

Zbog visokog vodostaja Dunava kod Novog Sada, izmešten je i kamp muzičkog festivala Egzit.

Posebno je bila teška situacija u tridesetak kuća, pa su vatrogasne ekipe cele noći ispumpavale vodu iz poplavljenih prostorija.

U toku dana radnici komunalnih preduzeća ispirali su mulj, a urađena je i deratizacija.  Načelnik Gradskog štaba za vanredne situacije Milan Mihailović rekao je da je pričinjena  ozbiljna šteta koja se procenjuje.

Štab za vanredne situacije naložio je nadležnim javnim službama da saniraju korita Krivošije, Perajice, Ljubostinje i nekoliko potoka u Popučkama kako ne bi došlo do novih izlivanja.

Takođe je naloženo da se osposobi kišna kanalizacija pored puta Valjevo-Beograd, tamo gde postoji, a na ostalim delovima ugroženog područja da se pročiste kanali i propusti pored puteva.

Na sednici Štaba za vanredne situacije procenjeno je da u subotu uveče nije bilo potrebe za angažovanjem Vojske Srbije jer je bila dovoljna mehanizacija javnih preduzeća.

Palo je više od 30 litara po kvadratnom metru. Količina padavina u proteklih nekoliko dana nije zabeležena u tako kratkom periodu u poslednjih 30 godina.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.