Sana: 6 mrtvih civila i 30 ranjenih u avio napadu na predsedničku palatu (VIDEO)

Izvor: Beta, 07.Maj.2018, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sana: 6 mrtvih civila i 30 ranjenih u avio napadu na predsedničku palatu (VIDEO)

Najmanje 6 ubijenih civila i 30 ranjenh je bombasrdovanja predsedničke palate u jemenskoj prestonici od strane koalicije predvodjene Saudijskom Arabijom, saopštili su zvaničnici zdravstva Jemena.Očevici su naveli da su avioni izveli nekoliko udara na Sanu oko podneva, kao i da su neki od projektila pogodili predsedničku palatu, u prometnoj trgovačkoj četvrti Tahrir.Ne zna se da li su u tom trenutku u palati bili lideri šiitskih pobunjenika Hutija, koji imaju kontrolu nad glavnim gradom, kao i da li su ubijeni ili ranjeni. Slike na društvenim mrežama su prikazivale krvava lica povredjenih i dim iznad Sane.Koalicija se u Jemenu bori protiv Hutija da bi vratila na vlast medjunarodno priznatu vladu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U napadu na predsjedničku palatu u Jemenu 6 mrtvih civila

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Maj.2018

Ratni avioni kolicije predvođene Saudijskom Arabijom izveli su napade na predsjedničku palatu u glavnom gradu Jemena, Sani i ubili najmanje 6 civila a ranili 30. Sanu kontrolišu pobunjeničke snage Huta, koje su od 2015. uzele pod svojom kontrolom velike teritorije Jemena, i od tada u ovoj zemlji...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.