San Francisko: Šest osoba kritično

Izvor: B92, 07.Jul.2013, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

San Francisko: Šest osoba kritično

Peking -- Dve osobe koje su nastradale u udesu korejskog aviona prilikom sletanja u San Francisku, su kineske državljanke. Šest osoba u kritičnom stanju.

Načelnica Vatrogasne službe San Franciska Džoana Hejz-Vajt izjavila je da je od 19 osoba, smeštenih u bolnice, šest u kritičnom stanju.

Kineski državni mediji objavili su da je identifikovano dvoje poginulih u udesu aviona na međunarodnom aerodromu San Francisko i da su žrtve dve šesnaestogodišnje učenice koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je trebalo da provedu leto u jednom kampu.

Dve poginule učenice su identifikovana kao Je Mengjuan i Vang Linđia i obe su imale po 16 godina, preneo je AP.

Istražitelji pokušavaju da utvrde i da li su dve žrtve, 16-godišnje Kineskinje, bile žive kada su spasioci stigli na mesto nesreće, preneo je Asošijeted pres

Kineska centralna televizija je u nedelju uveče objavila da su žrtve dve učenice iz srednje škole u kineskoj istočnoj provinciji Džeđiang. Televizija je citirala faks Azijana Erlajna, kompanije u čijem vlasništvu je avion koji je pao, upućen gradskim vlastima Điangšana.

Najmanje 70 kineskih đaka i nastavnika je bilo na tom letu. Oni su išli u letnje kampove u Americi, saopštile su obrazovne vlasti Kine.

Među 291 putnikom bilo je 141 kineskog državljanina, 77 južnokorejaca, 61 Amerikanac, i nekoliko Japanaca i Francuza, navodi američka televizija.

Jedan od putnika sa leta, Bendžamin Levi je rekao za KNTV da je kapetan letelice počeo da spušta avion prebrzo i previše nisko.

"Bili smo na udaljenosti od oko pet do deset metara iznad vodene površine kada je pilot počeo da ga spušta veoma nisko. Kada je to shvatio, dodao je gas u pokušaju da ga ispravi, ali bilo je kasno. Udarili smo prilično jako o zemlju, onda smo se ponovo uzdigli i ponovo udarili u pistu", ispričao je ovaj putnik.

O svemu je obavešten i američki predsednik Barak Obama, koji je u Kemp Dejvidu, i detaljno mu javljaju nove informacije vezane za udes, saopštila je Bela kuća.

Tim Nacionalnog borda za bezbednost transporta otputovao je u San Francisko radi istrage celog slučaja, pri čemu je "Boing" obećao da će pružiti tehničku pomoć u istrazi.

Veliki broj letova za San Francisko preusmeren je na druge aerodrome.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.