Šampion gubio, pa pobedio

Izvor: Mondo, 04.Avg.2017, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šampion gubio, pa pobedio

Monako uz mnogo napora osvojio bodove na startu novog prvenstva Francuske.

Čak 147 miliona evra zaradio je Monako ovog leta od prodaje tri standardna prvotimca (Mendi, Bakajoko, Bernardo Silva) i u meču prvog kola Lige 1 protiv Tuluza videlo se da će bez njih biti teško odoleti Pari sen Žermenu i odbraniti titulu.

Posebno ako do kraja meseca ode i Kilijan Mbape.

Ipak, Monako je na startu sezone potvrdio da na čelu sa trenerom Leonardom Žardimom i dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ima šampionski karakter i naviku pobeđivanja. Tuluz je dva puta vodio, ali su bodovi ostali u kneževini - 3:2 (1:1)!

Mahaš je u šestom minutu pogodio za 0:1, izjednačio je Žemerson u 28, a Delor u 53. ponovo bacio domaćina u zaostatak.

Veteran Radamel Falkao u 58. minutu je pogodio glavom sa svega četiri metra, da bi Kamil Glik u 70. minutu doneo preokret i postavio konačan rezultat. Mutinjo je izveo slobodan udarac, a Poljak samo "kresnuo" loptu temenom i prevario golmana Tuluza.

Pari sen Žermen u subotu od 17.15 dočekuje Amijen, uz potencijalni debi Nejmara, najskuplje plaćenog fudbalera svih vremena, koji je u petak predstavljen posle transfera iz Barselone.

Lion je domaćin Strazburu u najatraktivnijoj utakmici večernjeg programa, dok Olimpik iz Marseja startuje u nedelju, utakmicom protiv Dižona na svom stadionu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.