Samoubilački napad u Dagestanu

Izvor: RTS, 05.Sep.2010, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samoubilački napad u Dagestanu

Najmanje tri osobe su poginule, a više od 30 je povređeno u samoubilačkom napadu na jednu vojnu jedinicu u Dagestanu, na Kavkazu, prenose ruski mediji.

U terorističkom napadu u Bujnaksku, u republici Dagestan, poginule su najmanje tri osobe, a više od 30 je povređeno, prenose ruski mediji. 

Napad se dogodio kada je bombaš samoubica aktivirao eksploziv u automobilu, pošto je upao u prostor 136. motorizovane brigade.

"Sve žrtve su prevezene u vojnu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bolnicu Bujnaksk i gradske bolnice. Dobili su svu potrebnu medicinsku pomoć. Ministarstvo odbrane šalje i poseban avion u Mahačkalu kako bi bili evakuisani svi povređeni", rekao je Aleksej Kuznjecov, portparol Ministarstva odbrane.

U drugoj eksploziji, koja je odjeknula ubrzo posle prve, na putu kuda je trebalo da prođe policijsko vozilo poslato na mesto prvog napada - nije bilo nastradalih.

Bujnaksk se nalazi oko 50 kilometara zapadno od glavnog grada Dagestana Mahačkale.

U Dagestanu koji se graniči sa Čečenijom traje pobuna ekstremističkih islamista koja destabilizuje ceo ruski Kavkaz. Napadi ekstremista su česti posebno na policiju i političare.

Juče je u bombaškom napadu u Dagestanu povređen regionalni ministar zadužen za nacionalna i verska pitanja Bekmurz Bekmurzajev, a njegov vozač je ubijen.

Jedan policajac specijalnih jedinica ubijen je u sredu u Mahačkali, glavnom gradu Dagestana.

Pored stalnog nasilja u toj republici, ruski premijer Vladimir Putin isključio je mogućnost izbijanja novog rata u ruskom Kavkazu. Putin je u nedavno datom intervjuu rekao da teroristi jesu u stanju da počine terorističke napade, ali da nemaju snagu niti sredstva za vođenje rata.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.