Samoopredjeljenje: Srpska država Srbija podrazumeva paralelne strukture

Izvor: Beta, 06.Nov.2018, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samoopredjeljenje: 'Srpska država Srbija' podrazumeva paralelne strukture

Lista "Samoopredjeljenje" saopštila je danas da u potpunosti stoji iza svega što je izjavio njen nosilac Sulejman Ugljanin, navodeći da pod terminom "srpska država Srbija" podrazumevaju paralelne bezbednosne i pravosudne strukture Srbije koje su odgovorne za "genocid i druge zločine na prostoru bivše Jugoslavije".Oni su u saopštenju uz koje su dostavili i transkript Ugljaninovog govora kazali da je on ukazao na tu opasnu pojavu u Srbiji, a što srpski mediji nisu u celosti preneli."Te iste strukture 'srpske države Srbije' i danas su prisutne u sistemu Republike Srbije i umnogome kreiraju diskriminatorsku politiku prema Bošnjacima i Sandžaku i predstavljaju realnu opasnost za Bošnjake", navodi se u saopštenju.U toj listi su istakli da su izlaskom na izbore po manjinskom izbornom zakonu pokazali svoj legalistički pristup u rešavanju nerešenih bošnjačkih pitanja, kao i što Bošnjaci, kroz političke stranke i Bošnjačko nacionalno veće, to rade poslednjih skoro 30 godina."Interes Bošnjaka Sandžaka je da 'srpska država Srbija' iščezne, a da kroz ustavne reforme učestvujemo u izgradnji Republike Srbije, države svih njenih gradjana, zasnovane na vladavini prava u kojoj će Bošnjaci biti konstitutivni narod, a Sandžak autonomna pokrajina", saopštila je lista "Samoopredjeljenje".

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Samoopredeljenje: Srpski mediji zlonamerno napali Ugljanina

Izvor: RTS, 07.Nov.2018, 00:36

Izborna lista Samoopredeljenje Sulejmama Ugljanina kritikovala je srpske medije koji su, smatra Ugljanin, neosnovano i zlonamerno napali tu listu i njenog nosioca na izborima za Bošnjačko nacionalno veće, koji su održani 4. novembra. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.