Samoopredeljenje sutra u Prištini organizuje drugu probu protesta

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Maj.2020, 23:30

Samoopredeljenje sutra u Prištini organizuje drugu "probu protesta"

Pokret Samoopredeljenje (PS) je za sutra u 17 časova najavio drugu "probu protesta", kako su je nazvali njihovi predstavnici na kojoj će, kako se očekuje, biti između tri hiljade petsto i pet hiljada učesnika.

Portparol PS Arljind Mandžuka je za prištinske medije rekao da su ovih dana imali mnogo zahteva i interesa građana da protestuju zbog dešavanja na Kosovu.

"Nakon uspešne realizacije prve probe od strane građana i aktivista smo imali mnoge zahteve i mislili >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << smo da izvršimo i drugi test, ali u većem obimu. Dakle, ovo sigurno nije protest, već predstava sa 3.500 do 5.000 ljudi", rekao je Mandžuka.

Prva "proba protesta" organizovana je 12. maja kada je grupa građana, uprkos merama protiv korona virusa održala probni protest, a tada je, prema rečima organizatora, bilo oko 500 učesnika.

Tada PS nije priznao da stoji iza ove organizacije.

Iz Policije Kosova je saopšteno da je zatražena i data dozvola za sutrašnje okupljanje, dok će PK obezbediti da sve prođe u miru i redu.

I ovo okupljanje je upereno protiv ukaza predsednika Kosova Hašima Tačija da mandat za stvaranje Vlade da predstavniku Demokratskog saveza Kosova Avdulahu Hotiju.

Politički analitičari smatraju da je sutrašnje okupljanje pritisak na Ustavni sud koji bi do petka, 29. maja trebalo da odluči o zahtevu PS za ocenu ustavnosti ukaza Tačija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.