Samoopredeljenje na Božić protiv Srba

Izvor: Mondo, 04.Jan.2013, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samoopredeljenje na Božić protiv Srba

Pokret Samoopredeljenje će 7. januara u Dečanima organizovati protest protiv poseta zvaničnika Srbije

Lideri pokreta Samoopredeljenje Gljauk Konjufca i Dardan Molicaj

Pokret Samoopredeljenje će 7. januara, na dan kada pravoslavni vernici slave Božić, organizovati

protest u Dečanima, najavio je danas izvršni sekretar tog pokreta Dardan Molićaj.

Pristalice tog pokreta će protestovati povodom odluke Vrhovnog suda Kosova kojom je potvrđeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da 20 hektara zemljišta koje je 1997. godine Vlada Srbije poklonila manastiru Visoki Dečani pripadaju manastiru i kako bi onemogućili posetu zvaničnika Srbije Dečanima, rekao je Molićaj na konferenciji za novinare.

Molićaj je ocenio da se radi o političkoj odluci suda koja je, kako je kazao, rezultat uticaja Beograda i drugih država i institucija koje nisu naklonjene Kosovu.

Potpredsednik Skupštine Kosova iz pokreta Samopredeljenje Glauk Konjufca je dodao da bi eventualno potpisivanje mirovnog sporazuma između Kosova i Srbije stvorilo uslove za regionalni sukob.

Prema njegovim rečima, bez promene Ustava Srbije i povlačenja paralelnih struktura sa Kosova ne može biti mirovnih odnosa sa Srbijom.

Vlasti u Prištini su objavile da su zabranile posetu Tomislava Nikolića Dečanima na Božić.

(MONDO/Beta Foto Beta)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.