Samoopredeljenje: Vučić postavlja zahteve, Hoti i njegovi partneri ih sprovode

Izvor: B92, 16.Avg.2020, 22:20

Samoopredeljenje: Vučić postavlja zahteve, Hoti i njegovi partneri ih sprovode

Pokret Samoopredeljenje reagovao je na prekid radova na izgradnji puta Dečani-Plav u zaštićenoj zoni manastira Visoki Dečani.

Optužili su premijera Avdulaha Hotija da sprovodi zahteve Srbije.

"To se dogodilo prilikom prekida radova na putu Dečani-Plav. Već je postalo uobičajeno da ova vlada sprovodi zahteve Srbije, što je u velikoj suprotnosti sa njenom ravnodušnošću prema zahtevima naroda Kosova", objavljeno je na zvaničnoj Fejsbuk stranici Pokreta Samoopredeljenje
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Iz PS su podsetili da je Hotijeva vlada ranije ukinula reciprocitet, zaustavila diplomatskau kampanju za međunarodno priznanje Kosova, a sada, kako su dodali, zaustavlja putne projekte

"Da li je ovo Vučićeva podređena vlada ili šta? Kakav je stav onih koji se hvale patriotizmom u vlasti, kada se ni njihovo izborno obećanjie, put Dečani-Plav ne može izgraditi bez dozvole Srbije? Naravno, nemaju stav, jer su ih želja za moći i strah od izbora ućutkali", navode iz Samoopredeljenja.

Dodaju da su stanovnicima Dečana potrebne investicije i infrastruktura, a "veza Plava sa Kosovom projekat je od nacionalnog značaja".

"Iako je manastir Visoki Dečani takođe važna verska institucija, koja je zaštićena zakonom države Kosovo, takvi sukobi uopšte nemaju razloga da postanu međudržavna pitanja, kosovske institucije moraju pronaći kompromis prihvatljiv za strane i nastaviti sa radom. Ali vlada, zavisna od Srpske liste i Beograda, koja je notorna zbog svoje nesposobnosti, u svakom slučaju stvara priliku Srbiji da interveniše na Kosovu", konstatuju iz Samoopredeljenja.

Kako zaključuju, Kosovo "nema vremena za gubljenje sa političarima i politikama poslednjih 20 godina".

"Moramo se vratiti dobrom upravljanju i dostojanstvenoj zastupljenosti", poručuju iz Pokreta Samoopredeljenje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Samoopredeljenje: Vučić postavlja zahteve, Hoti i njegovi partneri ih sprovode

Izvor: Danas, 16.Avg.2020

Pokret "Samoopredeljenje" saopštio je da je "već postao običaj" da Vlada Kosova sprovodi zahteve Srbije i da zvaničnom Beogradu stvara priliku da interveniše na Kosovu, kaže se u saopštenju na društvenim režama aprenosi portal KosSev.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.