Samo šest sati POSLE SMRTI OCA, izašao je na binu i IGRAO PREDSTAVU! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2019, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samo šest sati POSLE SMRTI OCA, izašao je na binu i IGRAO PREDSTAVU! (VIDEO)

Glumac Marko Janketić izgubio je oca, velikog glumca, umetnika, profesora Mihaila Mišu Janketića, ali on, baš koracima svoga roditelja, nije otkazao predstavu, već je izašao na pozornicu i odgrao je samo za njega.

Pred njegovom naslednikom možda jeć bio i najteži zadatak u karijeri - da samo nekoliko sati nakon očeve smrti stane na scenu JDP i odigra s kolegama predstavu "Mesec dana na selu".

Dramski umetnik Mihailo Miša Janketić biće sahranjen u subotu 18. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << maja u 15h u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju. Opelo počinje u 14:30. Komemoracija će biti održana u Jugoslovenskom dramskom pozorištu istog dana u 12h.

A post shared by jdp (@jdpbgd) on May 15, 2019 at 10:05am PDT

Marko nije želeo da se izvođenje otkaže i igrao je za oca i publiku. Na kraju predstave govor je održao Svetozar Cvetković, a Miša Janketić umesto minutom ćutanja ispraćen je aplauzom.

Večeras je anambl predstave Mesec dana na selu igrao za publiku ali i za Mišu Janketića. Glumci su se oprostili od kolege. Publika se oprostila od jednog od najvećih glumaca srpske i jugoslovenske scene #misajanketic #aplauz #oprostaj

A post shared by jdp (@jdpbgd) on May 15, 2019 at 4:07pm PDT

- Život nije stao, život teče dalje. To da život teče dalje smo mi koji smo ovde večeras i vi koji ste ovde pred nama, ali je svet stao, danas je stao i mi sa našim sa našim malim životima pred tim jednim svetom možemo samo da nemo gledamo šta je taj svet iza sebe svet ostavio i ime i prezime tog sveta je Mihailo Miša Janketić -  rekao je Cvetković.

Legendarni glumac Miša Janketić iza sebe je ostavio i ćerku Milicu i sina Marka, koji su i nastavili da se bave glumom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.