Samo lekar sme da kaže Čavezu da ćuti

Izvor: RTS, 02.Mar.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samo lekar sme da kaže Čavezu da ćuti

Samo nekoliko ljudi može da kaže predsedniku Venecuele Ugu Čavezu da prestane da priča. Jedan od tih "ultra privilegovanih" je njegov lekar.

Ugo Čavez, čiji govori često traju po pet i više sati, rekao je da mu je lekar preporučio da naredna tri dana ćuti da bi grlo prestalo da ga boli.

"Malo sam se razboleo intenzivnim i stalnim korišćenjem ovog 'topa' i lekar mi je rekao da ne pričam", ispričao je Čavez kroz smeh na početku televizijske emisije u kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << učestvuje svake nedelje.

Predsednik Venecuele odmah je odgovorio da ćutanje nije najbolji lek za njega.

"Rekao sam 'Slušaj prijatelju, uradi šta možeš ali kako da ja to sprovedem?'. Tri dana bez priče? Izdržao sam jedan, u stvari nijedan dan", prepričao je Čavez kratko ubeđivanje sa svojim lekarom.

Španski kralj Huan Karlos pokušao je da ućutka Čaveza, izazvavši diplomatski incident kada mu je na susretu 2007. rekao da ućuti.

Venecuelanski predsednik je česta meta šala zbog njegovog oratorskog stila i s vremena na vreme pokušava da skrati svoje govore, ali bezuspešno.

Dve uzastopne izborne trke poslednjih meseci uzele su danak kod Čaveza. Intenzivna kampanja pre republičkih i lokalnih izbora u novembru, pa još jedna za izmenu Ustava putem referenduma, dovele do upale grla, pošto u svojim maratonskim govorima on često peva i viče.

U januaru je držao govor od skoro 7 sati bez prekida prilikom pojavljivanja u Kongresu. Ali zato je bez problema pobedio na referendumu i ukinuo limite predsedničkog mandata, što će mu omogućiti da se kandiduje koliko god puta hoće.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.