Samo ekonomski jaka Srbija može biti socijalno odgovorna

Izvor: RTS, 01.Maj.2018, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Samo ekonomski jaka Srbija može biti socijalno odgovorna"

Funkcioneri Socijalističke partije Srbije Predrag Marković, Aleksandar Antić i Nikola Nikodijević položili su venac na grob Dimitrija Tucovića u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju i poručili da samo ekonomski jaka Srbija može da bude socijalno odgovorna.
Polaganju venca, povodom Međunarodnog praznika rada prisustvovali su pristalice i članovi Socijalističke partije Srbije.

Potpredsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << SPS-a Aleksandar Antić čestitao je građanima praznik rada i istakao da se Srbija ekonomski razvija i da je to u ovom trenutku "ključni, najznačajniji cilj koji Vlada Srbije i predsednik Srbije pokušavaju da realizuju".
"Rezultati takve politike su dobri. Prepolovljena je stopa nezaposlenosti u poslednjih nekoliko godina sa 26 odsto na ispod 13 odsto, što ukazuje da je ostvareno pravo na rad. Ohrabrujući su upravo objavljeni rezultati da je u prvom kvartalu rast BDP-a 4,5 odsto i da je ostvaren suficit u budžetu za prva četiri meseca", naglasio je Antić.
Antić je naglasio da ti parametri ukazuju da se Srbija ekonomski razvija i poručio da samo ekonomski snažna, razvijena Srbija može da bude i socijalno odgovorna i da u takvoj Srbiji mogu da se razvijaju radnička prava.
"Socijalisti zajedno sa koalicuonim partnerima nastavljaju da razvijaju Srbiju. Poboljšanje kvaliteta života, rast ekonomije ostvarivanje prava na rad i visok stepen radničkih prava su naši prioriteti i verujte da ćemo u tome biti uspešni", naglasio je Antić.
Zamenik predsednika SPS-a Predrag Marković istakao je da je SPS jedina partija koja ima dug kontinuitet, za razliku od ostalih partija koje postoje po 10,20 godina, socijalisti mogu da se naslone na nasleđe Dimitrija Tucovića.
"Socijalistička partija može da se nasloni na nasleđe Dimitrija Tucovića koji je bio veliki socijalista i veliki Srbin. Takvi su socijalisti danas", naglasio je Marković.
Tucović je bio istaknuti vođa socijalističkog pokreta u Srbiji i jedan od osnivača Srpske socijaldemokratske partije. Poginuo je 20. novembra 1914. kao oficir srpske vojske u Kolubarskoj bici.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Tucović bio veliki socijalista i veliki Srbin - kao SPS"

Izvor: B92, 01.Maj.2018

Beograd -- Funkcioneri SPS Predrag Marković, Aleksandar Antić i Nikola Nikodijević položili su venac na grob Dimitrija Tucovića u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju...Polaganju venca, povodom 1. maja - Međunarodnog praznika rada prisustvovali su pristalice i članovi Socijalističke partije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.