Samo četiri napadača bila u tržnom centru u Keniji

Izvor: Vesti-online.com, 03.Okt.2013, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samo četiri napadača bila u tržnom centru u Keniji

Neimenovani zvaničnik kenijske vlade rekao je da se na snimcima bezbednosnih kamera u tržnom centru "Vestgejt" u Najrobiju tokom napada vide četiri naoružane osobe, što ukazuje na to da je napadača bilo mnogo manje nego što se prvobitno verovalo.

Od tržnog centra, u kojem se napad odigrao, nije ostalo gotovo ništa, jer su kenijske snage u akciji spasavanja talaca ispalile nekoliko granata i sve sravnile sa zemljom.  

Kenijska vlada prvobitno je saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da je bilo između 10 i 15 napadača na tržni centar.

Somalijska militanta organizacija Al šabab, koja je povezana sa Al Kaidom, preuzela je odgovornost za napad. Al šabab je zapretio novim terorističkim napadima u Keniji, jer je ta zemlja poslala svoje vojnike u Somaliju.

 

Pročitajte još:

1. Britanka organizovala masakr u Najrobiju?

2.Jezivo: Prvi snimci "krvavog" tržnog centra u Najrobiju (VIDEO)

3. Najrobi: Mazala se krvlju mrtvog dečaka da preživi

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.