Samit evropskih lidera i grupe G5 Sahel u Mauritaniji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2020, 04:36

Samit evropskih lidera i grupe G5 Sahel u Mauritaniji

Premijer Španije Pedro Sančez otputovaće sutra van zemlje prvi put od početka pandemije na samit u Mauritaniji, na kojem će se razmatrati pitanja u vezi sa Sahelom, a kojem će prisustvovati i drugi lideri evropskih država, uključujući i francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Evropski lideri sastaće se u Mauritaniji sa liderima država članica grupe G5 Sahel, koja okuplja Mauritaniju, Mali, Burkinu Faso, Čad i Niger, kao i sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Antoniom Guterešem, navodi se u saopštenju španskog premijera.

Iz Sančezovog kabineta navode da će premijer Mauritaniji uručiti pomoć u cilju borbe protiv pandemije po dolasku na sastanak, na čijem će se dnevnom redu naći i pitanja koja se odnose na migracije, prenosi agencija Rojters.

Sahel se već niz godina suočava sa nasiljem džihadista, a Francuska je u ovu oblast na jugu Sahare poslala na hiljade vojnika od 2013. godine, međutim, napadi grupa povezanih sa Al-Kaidom i Islamskom državom su u porastu.

Mauritanija već duže vremena predstavlja mesto sa kojeg afrički migranti pokušavaju da dođu do Kanarskih ostrva u Španiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.