Samit EU: Postignut sporazum o jačanju finansijskog nadzora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2009, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samit EU: Postignut sporazum o jačanju finansijskog nadzora

BRISEL - Šefovi država i vlada EU postigli su na samitu u Briselu principijelni sporazum o jačanju finansijskog nadzora, kako bi se sprečilo izbijanje nove krize, rekli su izvori sa zasedanja.

"Postignut je principijelan sporazum o političkoj podršci planu" reforme finansijskog nadzora, rekli su diplomatski izvori.

Izvori iz nemačke delegacije rekli su da "postoji dobra osnova za angažovanje u vezi sa tim pitanjem".

Evropski lideri >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << razmatrali su juče reformu finansijskog nadzora koja predviđa formiranje novih panevropskih tela.

Reforma koju je krajem maja predložila Evropska komisija predviđa pre svega stvaranje "evropskog komiteta za sistemski rizik" koji bi upozoravao nacionalne vlasti i izdavao preporuke kada utvrdi da postoji neki značajan problem.

Takođe se planira formiranje tri nova panevropska tela za nadgledanje banaka, osiguravajućih društava i finansijskih tržišta. Ona bi zamenila dosadašnje konsultativne komitete i imala bi istinsku moć odlučivanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

EU: Sporazum o jačanju finansijskog nadzora

Izvor: EMportal, 19.Jun.2009

Šefovi država i vlada EU postigli sinoć u Briselu načelan sporazum o jačanju finansijskog nadzora, kako bi se sprečilo izbijanje krize, navode izvori sa zasedanja.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.