Šamima Begum: Žalim što sam se obratila medijima

Izvor: B92, 25.Feb.2019, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šamima Begum: Žalim što sam se obratila medijima

“Nevesta Islamske države” Šamima Begum kaže da žali jer je govorila za medije o vremenu koje je provela sa džihadistima, piše “Skaj njuz”.

Kako je navela, volela bi da je našla drugi način da kontaktira porodicu.

Devetnaestogodišnjakinja je pobegla iz Londona pre četiri godine i tada se pridružila takozvanom kalifatu u Siriji. Kako je rekla za “Skaj njuz”, želela je da se vrati u Veliku Britaniju sa svojim sinom, kog je rodila samo nekoliko sati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ranije.

Šamima Begum je takođe navela da bi “ljudi trebalo da imaju razumevanje prema njoj”, kao i da je bila “samo domaćica”.

Nekoliko dana ranije, za “Tajms” je navela da ne žali što se pridružila Islamskoj državi.

“Žalim što sam govorila za medije. Volela bih da sam ostala tiha i da sam našla drugačiji način da kontaktiram porodicu. To je razlog zašto sam se obratila medijima”, rekla je ona.

Šamima Begum je poreklom iz Bangladeša, nedugo nakon što je otišla u Siriju, udala se za borca ID, a u prethodne četiri godine imali su još dvoje dece. Oba deteta su umrla.

Ukinuto joj je britansko državljanstvo, a njena porodica zatražila je od ministra unutrašnjih poslova Sajida Džavida da u Britaniju dovede Šamiminog sina koji je “nije ni za šta kriv”.

Inače, u anketi koju je sproveo “Skaj njuz”, rezultati pokazuju da većina Britanaca smatra da Šamimi ne treba da bude dozvoljen povratak u zemlju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rekla je da NE ŽALI što se pridružila džihadistima: Nevesta ISIS-a koja je digla Britaniju na noge, žali što se obratila medijima

Izvor: Blic, 25.Feb.2019

Šamima Begum, devojka koja se pre četiri godine pridružila Islamskoj državi, kaže da žali što je govorila medijima o vremenu koje je provela sa džihadistima i da bi volela da je mogla da na drugi način dopre do svoje porodice.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.