Samac ili oženjen

Izvor: Politika, 24.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samac ili oženjen

Stara istina kaže da čovek nikad nije zadovoljan. Zbog toga je svet prepun samaca koji troše gomilu energije, vremena i novca kako bi pronašli bar privremenog životnog partnera. Kada ga nađu, istog trena počinju da žale za vremenima kada su možda i bili nesrećni očajnici, ali su zato uživali u slobodi. Veza onda puca i ljudi opet postaju soleri koji piju, luduju, idu na utakmice ili u kupovinu kad ih je volja. A onda opet shvate da sve to zajedno vredi manje od stalne veze i sve krene >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << iz početka.

Kako da odredite šta je bolje? Pokušaćemo da vam olakšamo donošenje odluke.

Slučaj prvi:

Pozvani ste na razuzdanu zabavu s gomilom pića, slobodnih devojaka i mladića koji nemaju granice u ponašanju.

Ako ste soler i nekim slučajem se nađete na ovakvoj zabavi iskoristite priliku, jer brzo će doći vreme kada ćete se takvih provoda sa setom sećati, a ljude gnjaviti pričom u stilu "što su to bili dani"...

Samo se nemojte napiti kao majka, jer sutradan se ničega nećete sećati. Mnoge veze započele su na ovakav način, na ovakvim zabavama. Ali mnogi su se posle toga duboko kajali.

Ako ste u vezi, onda Marfijev zakon dokazuje da se na ovakve zabave i dolazi samo ako imate partnerku. Naravno, u tom slučaju će vam se, opet po Marfiju, na kratkom putu do toaleta nabacivati sve slobodne i zgodne devojke koje su se te večeri našle na istom mestu. Vama preostaje da gutate pljuvačku i da, kada uhvatite njen prekorni pogled kažete kako je volite najviše na svetu, a sva ta nabacivanja? Pa, tek reda radi i samo zato što ste lepo vaspitani, pričate sa vitkonogom plavušom u miniću.

Savet našeg eksperta za muške stvari u ovom slučaju glasi:

Bolje se provodite kada ste sami, bez obaveza prema drugoj. Na razuzdane zabave treba da idu samo soleri. Oženjenima više priliči da u paru idu u bioskop. U suprotnom, najčešće postanu predmet ogovaranja na raspojasanim zabavama.

Slučaj drugi:

Idete na rođendan nekog dosadnjakovića iz škole, s fakulteta ili s posla. Tamo će biti gomila parova koji su na dijeti, piju čaj bez ruma i kenjkaju u pola glasa.

Ako ste sami, nastradali ste. Na ovakvim zabavama obično je jedan samac koga kao takvog čitavih deset godina svi pozivaju iz sažaljenja. Samac se izlaže riziku da atmosferu pokuša da podigne nizom neukusnih viceva i kafanskih duhovitosti.

Ako ste u vezi, znajte da su, ovakve, nazovi zabave, idealne za parove. Niko ih ne voli, svi žele što pre da ih napuste, jer su i došli isključivo iz formalnih razloga, tačnije samo da se ne bi zamerili nekome ko će im u životu možda još trebati, ako se takav kojim slučajem zaposli na nekom važnom mestu u ministarstvu.

Doći u paru u ovakvim slučajevima, uvek je prednost. Lakše je izmisliti neuverljiv izgovor što odlazite posle pola sata. A niko vam neće zameriti jer svi, uključujući i domaćina, jedva čekaju da vas se reše.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.