Sam napravio kuću za samo 180 evra (VIDEO)

Izvor: SandzakPress.net, 14.Dec.2015, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sam napravio kuću za samo 180 evra (VIDEO)

Njegova kuća izgleda kao da u njoj žive Hobiti iz Gospodara prstenova.   Izgradnja kuće u seli Dedington u Engleskoj je poljoprivrednika Majkla Baka koštala je samo 180 evra, a u izgradnji je koristio samo prirodne materijale. Budući da u kući nema struje, gasa ili vode, mjesečni troškovi su vrlo niski. Bak je kuću izdao podstanaru koji mu stanarinu “plaća” svježim mlijekom i pavlakom. Kuća je izgrađena za samo osam mjeseci, a Bak je prilikom izgradnje koristio mešavinu ilovače, >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << šljunka i slame. Kuću od tridesetak kvadrata izgradio je sam, a čak ni za prozore nije trošio novac već je izrezao vetrobranska stakla starih kamiona. Mnogi misle kako je u kući hladno, ali spomenuta mešavina odlično izoluje, a valja pomenuti i da je plafon dodatno izolovan ovčijom vunom kako bi dodatno zadržao toplinu. Naravno, u kući se nalazi i peć na drva, osvijetljena je svijećama i fenjerima, ali je toalet odvojen od glavne građevine. “Hteo sam da dokažem da kuće ne moraju da budu skupe. Živimo u društvu u kojem provodimo živote otplaćujući hipoteke”, rekao je Bak koji je kuću planirao da izgradi ne potrošivši ni evro, ali ipak se preračunao i na kraju morao kupiti još slame i dodatni alat. Pogledajte kako izgleda njegov projekat:

Nastavak na SandzakPress.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evo kako izgleda kuća od 180 evra (FOTO, VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Dec.2015, 00:19

Izgradnja kuće u selu Dedington u Engleskoj, čovjeka po imenu Majkl Bak koštala je samo 180 evra!..Naime, on je u izgradnji koristio samo prirodne materijale, a i život u njoj je potpuno prirodan - u kući nema struje, gasa ili vode, pa su i mjesečni računi vrlo niski...Da bi izgradio ovu kuću,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.