Salvinijeva Liga otvara kancelariju kod sedišta Komunističke partije

Izvor: B92, 09.Jul.2020, 17:50

Salvinijeva Liga otvara kancelariju kod sedišta Komunističke partije

Italijanska opoziciona stranka Liga, koja se često predstavlja kao zaštitnik radničkih prava, saopštila je danas da će otvoriti kancelariju u Rimu.

I to u ulici u kojoj se nekada nalazilo sedište Komunističke partije.

"Fabrike, radnici, učitelji, poljoprivrednici, zanatlije, sve njih sada predstavlja Liga", izjavio je predsedni te stranke Mateo Salvini, prenosi Rojters.

Kancelarija će biti otvorena krajem jula preko puta ygrade u kpojoj je bilo sedište >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << komunističke partije u ulici Botenje Oskure, dok će glavno sedište stranke ostati u Milanu.

Italijanska Komunistička partija bila je jedna od najvećih na Zapadu u periodu posle Drugog scetskog rata, ali je 90-ih godina prošlog veka rasformirana, jer nije više imala podršku glasača.

Kako se navodi, brojni pripadnici radničke klase u Italiji okrenuli su se prethodnih godina Salvinijevoj Ligi usled dešavanja u Italiji tokom kojih je ekonomija usporena, zarade su počele da zaostaju, a pojavio se i problem sa imigracijom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.