Salvini na interfonu tunižanske porodice: Da li je vaš sin diler?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2020, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Salvini na interfonu tunižanske porodice: Da li je vaš sin diler?

Mateo Salvini, lider italijanske krajnje desne opozicione partije Liga i bivši ministar unutrašnjihh poslova još jednom je izazvao osudu javnosti, nakon što je u Bolonji zazvonio na interfon tunižanske porodice i pitao da li tu živi diler droge.

Video snimak više televizija pokazuje kako Salvini okružen novinarima zvoni na interfon tunižanske porodice i govori: "Dobro veče, gospođo, da li je vaš sin diler?"

Nakon što je komunikacija iz stana prekinuta, Salvini >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je još nekoliko puta zvonio, ali odgovora nije bilo.

Incident se dogodio u radničkom naselju Pilastro sa visokom stopom kriminala, prenosi Ansa.

Navodni diler, 17-godišnji mladić čiji su roditelji iz Tunisa, ali je rođen u Italiji, izjavio je danas da je potražio pravnu pomoć od lokalnog advokata Keti La Tore, koja je pokrenula kampanju protiv govora mržnje.

Salvinija, lidera anti-migrantske, evroskeptične Lige mnogi kritikuju zbog antimigrantske politike koju je vodio dok je bio ministar unutrašnjih poslova, uključujući zatvaranje italijanskih luka za spasilačke brodove koji prevoze migrante i ukaz o bezbednosti za koji kritičari tvrde da kriminalizuje migrante i ukida im određena prava.

Popularni di džej, pisac i glumac Fabio Volo ismejao je Salvinija, optuživši ga da "sme da krene samo na slabe".

On je pozvao Salvinija da ode i pozvoni na vrata Kamore, napuljske mafije, ako ima hrabrosti.

Voloova izjava postala je viralna, a mnogo ljudi se na društvenim mrežama saglasilo sa njim.

Zamenik predsednika parlamenta Tunisa Osama Sgajer ocenio je da je Salvini pokazao "rasističko i sramno ponašanje", koje podriva odnose između dve zemlje.

U odgovoru tunižanskom zvaničniku, Salvini je naveo da je "slušao krik bola majke hrabrost, koja je izgubila sina zbog droge".

Lider Lige nalazi se usred kampanje pred lokalne izbore u regiji Emilija Romanja, koji se održavaju u nedelju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.