Salvini: Makron je laboratorijski proizvod

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2018, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Salvini: Makron je "laboratorijski proizvod"

Italijanski ministar unutrašnjih poslova i lider desničarske Lige, Mateo Salvini, izjavio je danas da kriza sa "žutim prslucima" pokazuje da su Francuzi shvatili da je njihov predsednik "laboratorijski proizvod", osmišljen da održava sistem takvim kakav je.

"Sada mi se čini očiglednim da je Makron laboratorijski proizvod osmišljen da blokira i najmanju promenu koja bi se pojavila na vidiku", rekao je Salvini stranim novinarima u Rimu, prenose francuski mediji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Salvini, inače zamenik premijera, rekao je i da je pre samo nekoliko meseci Makron bio "prvak nove Evrope za celu italijansku levicu".

"Bio je novi genije Evrope, novi spasitelj Evrope... Prevarili su se, ipak", rekao je Salvini.

Dodao je da odlično razume ekonomske, socijalne i kulturne motive u osnovi pokreta za koji se, kako kaže, nada da će dostići konkretne ciljeve, ali je istovremeno istakao da osuđuje svaki oblik nasilja.

"Kada se na snage reda bacaju Molotovljevi kokteli, na strani sam snaga reda", zaključio je Salvini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.