Izvor: Nezavisne Novine, 08.Jul.2018, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Salvin ne želi brodove s migrantima

RIM - Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini namjerava da spriječi strane brodove koji učestvuju u evropskim misijama spasavanja migranata da pristanu u italijanske luke i poručuje da se "sa novom vladom muzika promijenila".

Salvini, koji je već prethodno zatvorio italijanske luke za brodove humanitarnih organizacije koji nose migrante, napisao je na Fejsbuku da će italijansku poziciju iznijeti na predstojećem sastanku ministara unutrašnjih poslova EU u Insbruku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << prenosi AP.

Irski brod Semjuel Beket danas je sa 106 migranata stigao u sicilijansku luku Mesina. Salvini želi da spriječi buduće dolaske brodove sa migrantima i tako primora druge evropske zemlje da ih prime.

"Sa našom vladom muzika se promijenila i promijeniće se", poručio je on.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.