Salkić: Neki žele da izbrišu granice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Nov.2017, 00:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Salkić: Neki žele da izbrišu granice

Potpredsednik Republike Srpske Ramiz Salkić rekao je da "neki danas žele učiniti ono što nisu uspeli 1992-1995, da izbrišu granice i stvore odnose sa RS-om kao da je sastavni deo Srbije".

On je na regionalnoj televiziji N1 govorio o zajedničkoj sednici Vlada Srbije i RS.

"Oni samo deklarativno govore o tome kako poštuju BiH i njen suverenitet, ali nikada na sastancima ne stavljaju obeležja BiH, iako je RS samo entitet u BiH. Projekt 'Podrinja' je u osnovi zamišljen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za brisanje granica između RS i Srbije", tvrdi Salkić.

On smatra i da je "neophodna reakcija društvene zajednice i intelektualaca koji znaju šta znači ovaj projekt".

Prema njegovim rečima, teško je posle takvih sastanaka čuti nešto pozitivno što se tiče BiH.

"To su poruke koje izlaze u javnost, ali bojim se da je strašnije ono što se ne priča a ne izlazi u javnost", ocenio je Salkić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.