Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jul.2017, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Salihović saslušan u Tužilaštvu BiH

SARAJEVO - Nakon gotovo četiri sata saslušan je Goran Salihović. Njegov advokat Rifat Konjić kazao da je saslušanje dugo trajalo, ali da su zadovoljni načinom na koji su tužioci postupili pema njemu i njegovom branjeniku i da misli nakon svega onoga što su iznijeli tokom saslušanja da postoje elementi da se ova istraga prekine.

Upitan da kaže o čemu su pitali Salihovića i zašto ga tužilašto sumnjiči Konjić je rekao da je to sve više manje poznato i da su Salihovića >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << pitali za Dragana Mektića, Nikolu Špirića, Bobar banku, Pavlović banku i da su to sve već javnosti poznate stvari.

Na pitanje kada očekuju da će disciplinska komisije Visokog sudskog tužilačkog vijeća donijeti odluku nakon prevedenog dispciplinskog postupka protiv Salihovića Konjić je rekao da do petka očekuju da im se pismeno dostavi odluka disciplinske komisije te da će ovo ovo saslušanje u Tužilastvu biti nastavljeno 9. avgusta.

Salihović se sumnjiči za niz nepravilnosti u radu Tužilaštva BiH, zbog čega je suspendovan u septembru prošle godine, a uporedo sa disciplinskim postupkom, Tužilaštvo vodi i krivičnu istragu protiv njega.

Prvostepena disciplinska komisija Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH okončala je sredinom juna disciplinski postupak protiv Salihovića, ali još nije donesena odluka.

Kancelarija disciplinskog tužioca tereti Salihovića da je propustio da traži svoje izuzeće u predmetima kada je postojao sukob interesa, da se upustio u neprimjerene kontakte sa sudijom ili strankama u postupku, da je omogućio vršenje dužnosti tužioca licima koja za to nisu zakonom ovlašćena, te da se miješao u postupanje sudije ili tužioca.

Među prekršajima je navedeno i namjerno davanje lažne ili nedovoljne informacije u vezi s prijavama za radno mjesto, disciplinskim stvarima, pitanjima unapređenja i napredovanja u službi ili bilo kojim drugim pitanjima koja su u nadležnosti VSTS, te svojim ponašanjem doveo u pitanje povjerenje javnosti u nepristrasnost i kredibilitet Tužilaštva BiH.

Salihović je navode disciplinskog tužioca odbacio kao netačne i podnio žalbu na odluku o suspenziji.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.