Izvor: Beta, 11.Feb.2014, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šakalima višegodišnje kazne za zločine nad Albancima

BEOGRAD, 11. februara 2014. (Beta) - Viši sud u Beogradu osudio je u utorak pripadnike paravojne formacije "Šakali", teritorijalne odbrane i rezervnog sastava policije, na višegodišnje zatvorske kazne zbog ratnog zločina i ubistva više od 100 Albanaca u selima kod Peći 1999. godine.

Komandant 177. Vojno-teritorijalnog odreda Peć Toplica Miladinović osudjen je na maksimalnih 20 godina zatvora.

Miladinović je izdao naredbu da se pretresu sela Ćuška, Pavljan i Zahač, >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << 14. maja 1999. godine, kako bi se pronašli pripadnici OVK, iako je, kako je utvrdio sud, bio upoznat sa ponašanjem pripadnika jedinice čiji je komandir pokojni Nebojša Minić zvani "Mrtvi".

Maksimalne kazne zatvora od 20 godina izrečene su i pripadnicima tog odreda Dejanu Bulatoviću i Milojku Nikoliću, Ranko Momić osudjen je na 15 godina zatvora, a Srecko Popović na 10 godina zatvora. Pripadnik tog odreda Abdulah Sokić osudjen je na 12 godina, Slaviša Kastratović i Boban Bogićević na po dve godine, Siniša Mišić na pet godina.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Šakalima 106 godina robije za zločine nad Albancima

Izvor: Vesti-online.com, 11.Feb.2014

Viši sud u Beogradu osudio je danas pripadnike paravojne formacije "Šakali", teritorijalne odbrane i rezervnog sastava policije, na višegodišnje zatvorske kazne zbog ratnog zločina i ubistva više od 100 Albanaca u selima kod Peći 1999. godine. ..Foto: Ilustracija..Komandant 177. Vojno-teritorijalnog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.