Sahranjeni stric i bratanac koje je udario grom: Spaljeni pecaroški štap oslikava sav užas koji su pretrpeli u samrtnom času (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 04.Maj.2017, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sahranjeni stric i bratanac koje je udario grom: Spaljeni pecaroški štap oslikava sav užas koji su pretrpeli u samrtnom času (FOTO)

Saša Živković (47) i Marjan Živković (31), stric i bratanac sahranjeni su danas na groblju u Malošištu. Živkovići su sinoć stradali od udara groma, dok su pecali.

Foto: Telegraf

Živkovići koje je sinoć ubio grom, stradali su dok su pokušavali da upecaju soma kapitalca - tvrde njihovi prijatelji. Na njihovu nesreću, pecali su grafitnim štapovima koji su poznati po privlačenju gromova. Stravično električno pražnjenje potpuno je spržilo pecaljku koju je Saša >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << držao u rukama i ubilo obojicu.

Foto: pixabay.com, Privatna arhiva

- Pre oko godinu dana Saša je u toj bari nadomak sela upecao soma od 15 kilograma. Stalno je pričao o tome da veruje da takvih pa i većih primeraka ima još. Svi ribolovci znaju da som najbolje "radi" baš kada grmi. Verujem da su zato ostali kraj vode i kada je počelo nevreme, a ta njihova odluka ih je koštala života – priča njihov prijatelj Nikola Mladenović, dok pokazuje sagoreli štap.

Foto: Telegraf

Nesrećne ljude bez znakova života pronašli su Marjanov otac Slaviša i njegov bratanac, Sašin sin, Aleksandar.

Foto: Telegraf

Njih dvojica su oko 19 sati otišli na pecanje, a kako se nisu vratili u očekivano vreme, Marjanova supruga ga je pozvala na mobilni. Bio je nedostupan pa je pozvala Sašinu ženu i zamolila je da telefonira mužu. Njemu je telefon zvonio, ali odgovora nije bilo.

Foto: Telegraf

- Upalio sam kola i otišao sam do tog mesta gde sam pretpostavljao da pecaju. Dozivao sam ih: "Marjane, Saša...", nikakvog odgovora nije bilo – priča očajni čovek.

Foto: Telegraf

Slaviša se vratio u selo i pozvao Sašinog sina Aleksandra da mu pomogne u potrazi.

Foto: Telegraf

- Krenuli smo ponovo ka šljunkari, nadali smo se da smo se mimoišli, da su se oni već vratili kućama... Čim smo se približili tom mestu, Aca je istrčao iz kola. Čuo sam kako je kriknuo: "Oni su pomodreli"... Dotrčao sam do njih kao bez duše, Saša je bio potpuno hladan, bilo je jasno da mu nema pomoći, a Marjanu je lice bilo još toplo. Drmusao sam ga, masirao mu srce, ali sve je bilo uzalud, Hitna pomoć je konstatovala smrt - opisuje tragediju Marjanov otac.

(D. R.)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.