Sahranjena Vitni Hjuston

Izvor: B92, 19.Feb.2012, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sahranjena Vitni Hjuston

Vestfild -- Na groblju u NJu Džersiju danas je u kratkoj privatnoj ceremoniji sahranjena pop pevačica Vitni Hjuston.

Obožavaoci Hjustonove i posmatrači okupili su se na nekoliko mesta duž rute kojom je prošla kolona sa kovčegom preminule pevečice, od mrtvačnice u Njuarku do groblja Fervju, oko 30 kilometara od Vestfilda, gde je Vitni Hjuston sahranjena pored svog oca koji je umro 2003. godine. Od pevačice su se juče na komemorativnom skupu oprostili članovi njene porodice, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kolege, prijatelji i poštovaoci.

Hjustonova je preminula prošle sedmice u 48 godini. Pronadjena je u kadi u hotelu na Beverli Hilsu, veče uoči nastupa na dodeli Gremi

nagrada.

Na jučerašnjem gotovo četvoročasovnom komemorativnom skupu u baptističkoj crkvi Nju houp u Njuarku, među poznatima koji su došli da odaju poslednju počast Hjustonovoj, bili su glumac Kevin Kostner, koji je sa preminulom pevačicom igrao u filmu "Telohranitelj" iz 1992. godine, Opra Vinfri, Meri Džej Blajdž, Maraja Keri, Spajk Li.

Oproštaju u crkvi moglo je da prisustvuje samo 1.500 odabranih gostiju koji su dobili pozivnice. U crkvu je na kratko došao i bivši suprug Vitni Hjuston, reper Bobi Braun, koji je odao poštu na početku ceremonije.

"Odlaziš Vitni, odlaziš, u pratnji andjela tvom nebeskom ocu. I dok budeš pevala pred njim, ne brini. Bićeš dovoljno dobra", rekao je u emotivnom govoru Kevin Kostner.

Medju onima koji su nastupili na komemorativnom skupu želeći poslednji put pesmom da isprate Hjustonovu bili su Ališa Kiz i Stivi Vonder.

Bilo je najavljeno da će na komemoraciji pevati i Areta Frenklin, ali je njen nastup otkazan zbog bolesti.

Kovčeg sa telom Vitni Hjuston iznesen je iz crkve uz zvuke njenog glasa u najslavnijoj pesmi "I'll Always Love You".

Dok je kovčeg prolazio glavnim brodom crkve, kroz muziku su se mogli čuti jecaji pevačicine majke Sisi Hjuston i ćerke Bobi Kristine.

Vitni Hjuston je u svojoj karijeri šest puta osvajala Gremi i jedina je svetska pevačica koja je sedam puta uzastopno bila na prvom mestu Bilbordove top liste.

Vitni Hjuston ima preko 170 miliona prodatih albuma, singlova i video materijala. Objavila je sedam albuma i tri albuma filmske muzike.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sahranjena Vitni Huston

Izvor: S media, 19.Feb.2012

U kratkoj privatnoj ceremoniji, danas je na groblju u Nju Džersiju sahranjeno telo pop pevačice Vitni Hjuston, pošto su se juče na komemorativnom skupu od nje oprostili članovi njene porodice, kolege, prijatelji i poštovaoci...Obožavaoci Hjustonove i posmatrači okupili su se na nekoliko mesta...

Nastavak na S media...

Sahranjena Vitni Hjuston

Izvor: Radio 021, 20.Feb.2012, 01:14

Na groblju u Nju Džersiju danas je u kratkoj privatnoj ceremoniji sahranjena pop pevačica Vitni Hjuston.

Nastavak na Radio 021...

Sahranjena Vitni Hjuston

Izvor: B92, 20.Feb.2012

Vitni Hjuston sahranjena je 19. februara na groblju u Vestfildu u Nju Džersiju, a poslednjem ispraćaju pop dive, čija je iznenadna smrt u 48. godini šokirala svet pre nedelju dana, prisustvovali su samo članovi porodice i najbliži prijatelji...Desetine obožavalaca okupile su se duž ulica kojima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.