Sahranjen jedan od osnivača i dugogodišnji urednik agencije Beta, Dragan Janjić

Izvor: Beta, 03.Jan.2021, 14:51

Sahranjen jedan od osnivača i dugogodišnji urednik agencije Beta, Dragan Janjić

Jedan od osnivača i dugogodišnji glavni i odgovorni urednik novinske agencije Beta, Dragan Janjić sahranjen je danas na beogradskom groblju Orlovača. U prisustvu članova porodice, prijatelja i brojnih kolega novinara, od Janjića se oprostio direktor Bete Radomir Diklić navodeći da su porodica i agencija bila dve najveće Janjićeve ljubavi i brige.Podsetio je da je Janjić 1994. godine sa još sedmoro kolega, "slušajući svoju savest i čuvajući profesionalni integritet i poštenje", pokrenuo novinsku agenciju Beta."Beta se vrlo brzo nametnula kao pouzdan i verodostojan izvor informisanja za domaću i medjunarodnu javnost, posebno u sukobima u BiH. Glavnu zaslugu za to imao je Janje - kako smo ga zvali. On je vodio dopisničku mrežu koja se javljala sa svih zaraćenih strana", rekao je Diklić.Naveo je da Janjić "nikada nije frizirao" vesti sa ratišta u BiH, čak ni kada su dolazile sa Majevice gde je rodjen ili iz Tuzle gde se školovao. "Samo njegova duša je znala kako mu je bilo. Njegova Bosna je patila i on sa njom, ali ne i novinarska istina o svim posledicama tadašnje sulude politike i postupaka. Zahvaljujući njegovom ogromnom naporu, Beta je uspešno pokazala i dokazala da pravo novinarstvo jeste i mora ostati odgovoran i nadasve častan poziv. Taj kvalitet ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sahranjen jedan od osnivača i dugogodišnji urednik agencije Beta Dragan Janjić

Izvor: Danas, 03.Jan.2021

Jedan od osnivača i dugogodišnji glavni i odgovorni urednik novinske agencije Beta Dragan Janjić sahranjen je danas na beogradskom groblju Orlovača.

Nastavak na Danas...

Odlazak sjajnog novinara i velikog Čoveka

Izvor: Danas, 03.Jan.2021

U samom finišu 2020. se gorko izrugala našoj profesiji i ljudskosti: 30. decembra uveče preminuo je Dragan Janjić, jedan od osnivača Novinske agencije Beta i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), izuzetan novinar i sjajan urednik, nadasve dobar Čovek.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.