Sahranjen Borislav Milošević

Izvor: RTS, 01.Feb.2013, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sahranjen Borislav Milošević

Borislav Milošević, dugogodišnji jugoslovenski diplomata i brat bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, sahranjen je u Lijevoj Rijeci, kod Kolašina.

Dugogodišnji jugoslovenski diplomata i brat bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, Borislav Milošević, sahranjen je danas u Lijevoj Rijeci, kod Kolašina.

Opelo na groblju u mestu Ljevorečke Tuzi služio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije. On je rekao da će Borislav i Slobodan Milošević >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ostati upamćeni po tome što su se žrtvovali za dobro svoje države i naroda, kao i za uspostavljenje dobrih odnosa sa Rusijom.

Ruski general Leonid Ivašov rekao je da je Borislav Milošević bio veliki prijatelj Rusije. Bio je veliki diplomata, borac za slovensko jedinstvo i uvek je isticao da se ni Srbija ni Crna Gora ne mogu održati bez uske povezanosti sa Rusijom, istakao je Ivašov.

On je rekao da će se ime Borislava Milosevića zauvek naći među zaslužene borce za jedinstvo slovenskih naroda.

Poslednjem ispraćaju Borislava Miloševića prisustvovali su bivši jugoslovenski premijer Momir Bulatović, predstavnici ruske Dume, kao i lideri pojedinih crnogorskih opozicionih stranaka.

Borislav Milošević preminuo je u ponedeljak na Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje u Beogradu. On je bio ambasador Savezne Republike Jugoslavije u Moskvi, a nakon toga je živeo u ruskoj prestonici.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAHRANJEN BORISLAV MILOŠEVIĆ: Amfilohije služio opelo, na ispraćaju i Bulatović (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 01.Feb.2013

Brat bivšeg predsednika SRJ i dugogodišnji diplomata u Rusiji sahranjen je u Lijevoj Rijeci, kod Kolašina

Nastavak na Telegraf.rs...

Amfilohije na sahrani Borislava Miloševića: Nadležni u SPC mi nisu dali da svedočim u Hagu

Izvor: Blic, 02.Feb.2013, 11:05

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je da nije mogao da svedoči u Hagu na poziv Slobodana Miloševića zbog stava nadležnih u Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) jer "to ne bi bilo dobro za njega kao mitropolita", iako mu je, kako je rekao, srce suprotno govorilo. Mitropolit Amfilohije..Mitropolit...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.