Šahovska tabla na Zemlji: Neverovatna fotografija IZ SVEMIRA

Izvor: Blic, 04.Feb.2017, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šahovska tabla na Zemlji: Neverovatna fotografija IZ SVEMIRA

Slike fotografisane iz Međunarodne svemirske stanice skoror uvek nas sve zadive. Slikoviti pejzaži iz svemira deluju kao da nisu sa naše planete, a to pokazuje i najnovija fotka jednog predela u državi Ajdaho u SAD.

Fotografija je nastala ove nedelje i prikazuje preplitanje prirode i čoveka oko reke Prist u američkoj saveznoj državi Ajdaho.

Prizor ostavlja bez daha i liči na veliku šahovsku tablu, koja se zapravo sastoji od raskrčenih delova šume prekrivenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << snegom i onih delova koji su i dalje pošumljeni.

Zemlja je inače bila ovako podeljena u 1800-im godinama, kada je Vlada prodala naizmenične parcele, pa su tako nastali "kvadrati na šahovskoj tabli" zbog krčenja šuma u prodatim parcelama.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.