Sagmajster presrećan na cilju

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jan.2010, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sagmajster presrećan na cilju

Jedini srpski predstavnik na Dakar reliju motociklista Gabor Sagmajster kazao je da je presrećan jer je drugu godinu za redom uspeo da završi "najzahteviji i najopasniji reli na svetu".

Sagmajster je u nedelju kroz cilj u Buenos Airesu stigao kao 50. što je za 30 pozicija bolji plasman u odnosu na prošlu godinu. Koliko je uspeh Sagmajster veliki govori podatak da je na startu bilo 151 motorciklista, a da 31. Dakar reli završlo samo 88 vozača.

"Presrećan sam jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sam drugu godinu zaredom uspeo da završim najzahtevniji i najopasniji reli na svetu. Biti na podijumu je najlepša stvar u mojoj karijeri. Ja živim za moto sport, presrećan sam i verujem da će tako još mnogo godina. Veliki pozdrav svim ljudima u Srbiji, a naročito onima koji vole moto sport i koji su svakog dana bili uz mene, pratili šta radim i navijali iz sve snage", rekao je Sagmajster, odmah posle ciljne rampe.

U konkurenciji motociklista pobedio je Francuz Siril Despre, najbrži kamiondžija bio je Rus Vladimir Čagin, a automobilista Španac Karlos Sainc.

Ovogodišnje izdanje Dakara započelo je 362 vozila (motocikli, kvadovi, automobili i kamioni), a reli je uspelo da zavrsi 184 takmičara.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

16.01.2010 ::: Ko je Gabor Saghmeister?

Izvor: AutoMagazin, 18.Jan.2010, 01:15

Jedini srpski predstavnik na reliju Dakar 2010, Gabor Saghmeister, danas je zebeležio svoj drugi finiš na najtežem i naprestižnijem reliju na svetu. Prošle godine, Gabor je reli Dakar završio na 89. poziciji, a na cilj relija Dakar 2010, motociklista iz Subotice stigao je na 59. poziciji..

Nastavak na AutoMagazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.