Sagmajster iz žbunja do cilja

Izvor: Politika, 04.Jan.2011, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sagmajster iz žbunja do cilja

Naš motociklista na 73. mestu posle druge etape relija Dakar

Branioci titule na Dakaru Siril, Despre kod motociklista i automobilista Karlos Sainc trijumfovali su na drugoj etapi, od Kordobe do San Mikel de Tukumana. Despre je 300 kilometara dug specijal kompletirao u vremenu od 3:19.11 sata, s prednošću od skoro dva minuta u odnosu na velikog rivala Marka Komu iz Španije.

Francuz je tako preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu od pobednika prve etape Rubena Farije >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << iz Portugalije, koji je u ponedeljak imao drugo vreme. Treće mesto na brzincu zauzeo je još jedan Francuz David Kastu.

Srpski motociklista Gabor Sagmajster specijal je završio kao 86. u vremenu od 4:01.38 sati i posle dve etape zauzima 73. mesto u generalnom plasmanu najprestižnijeg relija na svetu.

– Joj, što sam izleteo u žbunje. Trebalo mi je malo vremena da se izvučem, srećom, motoru nije ništa falilo, a ni meni. Bila je dosta brza etapa sa nekim oštrim krivinama, koje nisu naveli u „putnoj knjizi”. Zbog toga sam se i sam iznenadio u jednom trenutku i nisam stigao da reagujem, a već sam bio u žbunju. I drugi vozači izletali su sa staze, bar pet-šest njih neće moći da nastavi reli. Po završetku specijalnog ispita do bivaka me čeka vožnja od 350 kilometara. To zna da bude monotono, jer moramo da vodimo računa o ograničenju brzine pošto vozimo po normalnom putu.

objavljeno: 04.01.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.