Safet Kalić umakao poteri u Frankfurtu

Izvor: Kurir, 16.Apr.2012, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Safet Kalić umakao poteri u Frankfurtu

Policajci prilikom kontrole stana nisu zatekli nikoga, ali su pronađeni određeni tragovi koji ukazuju da je u objektu u poslednje vreme neko boravio

PODGORICA - Rožajac Safet Kalić, za kojim je Crna Gora raspisala interpolovu poternicu zbog sumnje da je "oprao" više miliona evra od šverca kokaina, najverovatnije je u poslednjem trenutku umakao policijskoj poteri u Nemačkoj.

Nakon što su crnogorske bezbednosne službe došle do podataka da se odbegli Kalić kreće >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na relaciji Turska-Nemačka, i da se navodno u poslednje vreme skrivao u jednom stanu u blizini železničke stanice u Frankfurtu, tu informaciju dostavile nemačkoj policiji koja je kontrolisala to mesto.

Policajci prilikom kontrole u stanu nisu zatekli nikoga, ali su pronađeni određeni tragovi koji ukazuju da je u objektu u poslednje vreme neko boravio, prenosi podgorički "Dan".

Pored ostalih mesta, proveravan je i jedan apartman u kompleksu najluksuznijih hotela u Hanau, u predgrađu Frankfurta, kao i i stanovi koje je ranije koristio brat Safeta Kalića - Mersudin, koji se trenutno nalazi u pritvoru u Crnoj Gori, zbog sumnje da je učestvao u pranju novca zarađenog švercom kokaina.

Iz Uprave policije je, kako prenosi "Dan", saopšteno da su njeni službenici u stalnom kontaktu sa policijama regiona, pa i sa nemačkom. Policija je navela da čine sve da locira i uhapsi Safeta Kalića.

Crna Gora je, u međuvremenu, privremeno oduzela imovinu Kaliću, čija je vrednost procenjena na više od 28 miliona evra.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.