Sadista iz Novog Sada BRUTALNO PREBIO MLADIĆA, dva meseca bio u bekstvu, evo kolika mu PRETI KAZNA po izručenju u Srbiju

Izvor: Press, 13.Okt.2020, 12:26

Sadista iz Novog Sada BRUTALNO PREBIO MLADIĆA, dva meseca bio u bekstvu, evo kolika mu PRETI KAZNA po izručenju u Srbiju

Za slučaj brutalnog prebijanja Miljana M. (28), sadista iz Novog Sada Ivan Kontić (30) tereti se za pokušaj ubistva, pri čemu je zaprećena kazna od pet do 15 godina po Krivičnom zakonu.
Foto:blic
Sadista Kontić, uhapšen je juče u Crnoj Gori u naselju Zabjelo u iznajmljenom stanu, nakon što je prethodno za njim bila raspisana, od strane Srbije, Interpolova poternica. Crnogorska policija juče >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je upala u stan gde se nalazio Kontić, pri čemu je on oboren na zemlju, a zatim su mu stavljene lisice na ruke.
- Ne znam zašto mi se na teret stavlja pokušaj ubistva Miljana Mandića. Potukli smo se i on nakon tog sukoba nije imao povrede opasne po život. Zadobio je samo jednu opasnu povredu i ništa više - rekao je Kontić na saslušanju pred Višim sudom u Podgorici.

Polomio mu obe ruke Inače, on je osumnjičen da je 24. avgusta brutalno prebio 28- godišnjeg mladića u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu. Nakon tog incidenta više od mesec i po dana bio je u bekstvu.
Foto: Uprava policije Crne Gore / Ustupljene fotografije
Ivan Kontić hapšenje

Snimak brutalnog prebijanja mladića podigao je veliku buru u javnosti, a Kontić ga je tukao i dok je Miljan M., bez svesti ležao na zemlji. U jednom trenutku, kako se vidi na snimku sa sigurnosne kamere koji je dve nedelje kasnije isplivao u javnost, mladiću je pokušao da slomi obe ruke.
Na snimku se vidi kako Kontić žrtvu hvata za vrat, ali i još jedan mladić koji vuče pretučenog za majicu i udara ga kolenom u leđa, a zatim pesnicom u glavu. Brutalni napad pretučeni Miljan M. policiji je prijavio nekoliko sati kasnije kada je zbog brojnih pretrpljenih povreda otišao u bolnicu. Kako je saopštio MUP, pretučeni mladić prilikom prvog razgovora sa policajcima nije želeo da otkrije ko ga je napao.
Delo prekvalifikovano Prvobitno se Kontić teretio za nanošenje teških telesnih povreda, međutim kasnije je ovo delo prekvalifikovano u krivično delo ubistvo u pokušaju, a slučaj je preuzelo Više javno tužilaštvo koje je naložilo pokretanje istrage protiv Kontića.

Ministar Nebojša Stefanović, rekao je danas da je poternica i dalje na snazi.
- Mi želimo da on dođe u Srbiju, da mu se ovde sudi. Nadam se da ćemo u narednim danima znati više detalja vezano za odluke, to je sada u rukama pravosuđa - rekao je Stefanović.
Adokat: Samo je branio svoje najmilije Damir Lekić, advokat Ivana Kontića potvrdio je da njegovom klijentu nije jasno što mu se na teret stavlja pokušaj ubistva, prenosi "Objektiv".

- Rekao mi je da se ne slaže sa kvalifikacijom dela jer smatra da to nije bio pokušaj ubistva. Ivan mi je rekao da oštećeni nije imao povrede opasne po život, već samo jednu tešku ozledu - rekao je Lekić.
- Ispričao mi je da tog mladića nije napao iz obesti, već zato što mu je ugrozio porodicu. Na taj način, kako je rekao, samo je branio svoje najmilije. Budite uvereni kada moj branjenik bude ispričao svoju verziju događaja, ceo ovaj slučaj će se gladati mnogo drugačije - dodao je advokat.
On kaže da je Kontić poručio da želi da dođe u Srbiju i kaže "šta se zaista dogodilo".
- Ivan je čekao da se malo smire strasti, situacija nije bila jednostavna. Tome u prilog ide i da je sad na saslušanju jasno poručio da hoće u Srbiju i to što pre, jer želi da kaže šta se zaista dogodilo. Ivan je napomenuo ako mu ne bude određen ekstradicioni pritvor, istog trenutka će krenuti ka Novom Sadu. Inače, nije mu bilo prijatno kada je čitao one pretnje i uvrede na društvenim mrežama - rekao je Lekić.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.