Izvor: Nezavisne Novine, 06.Mar.2016, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sadiković: Titula šampiona BiH odskočna daska za evropsku medalju

Titula šampiona Bosne i Hercegovine vrhunski je rezultat za otvaranje nove sezone i vjerujem odskočna daska za barem jednu medalju na dva Evropske prvenstva u ovoj godini, nada se Harun Sadiković, jedan od najboljih sportista BiH i predvodnik najboljih mladih džudista.

Iako još junior, Bišćanin u kimonu sarajevske Bosne na Prvenstvu BiH, održanom prošlog vikenda u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" u Trebinju, osvojio je svoju već treću seniorsku titulu. Riznici treba >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << dodati još po pet juniorskih i kadetskih titula, dok su ostale ostvarene u kategoriji dječaka i starijih pionira.

"Lijepo je sportsku godinu početi trofejom, pogotovo na Državnom prvenstvu. To mi je ulilo dodatno samopouzdanje i otvorilo put ka Prvenstvu Evrope za seniore u aprilu u ruskom Kazanju", rekao je Sadiković.

Za njega će to biti prvo iskustvo na evropskim smotrama u konkurenciji seniora i cilj mu je da debituje u velikom stilu.

"Nadam se uspješnoj i blistavoj godini i da ću građane BiH obradovati upravo jednim velikim rezultatom na mom prvom seniorskom EP. Pod tim podrazumijevam sve do sedme pozicije do koje se računaju bodovi, ali zašto ne očekivati i pobjedničko postolje", smatra Sadiković.

Ukoliko medalja u Rusiji ipak izostane, tvrdi da pet mjeseci poslije sigurno neće na Evropskom prvenstvu za juniore u Malagi.

"Ovo je moje posljednja juniorska sezona i fokus je na tome. Pod nadzorom trenera Branislava Crnogorca, u Španiji u septembru 'pucam' isključivo na zlatnu medalju, što bi bila tačka na 'i' moje uspješne omladinske karijere", kaže džudo reprezentativac, koji u riznici trofeja, između ostalog, ima srebro sa Svjetskog kadetskog prvenstva 2013. u Majamiju, bronzu za prvenstva Evrope za mlađe seniore 2014. godine u Slovačkoj, te odličje istog sjaja 2015. sa EP (U21) održanom u Austriji.

Upravo zbog tih rezultata više puta je nagrađivan i na manifestaciji Izbor najboljeg sportiste BiH u organizaciji "Nezavisnih novina" i BHRT. Na ovogodišnjem Prvenstvu BiH u Trebinju nastupilo je oko 150 džudista i džudistkinja iz 28 klubova.

U muškoj konkurenciji ukupni pobjednik bio je Džudo klub Bosna sa 17 bodova. Famos iz Istočnog Sarajeva i trebinjski Leotar podijelili su drugo mjesto sa 11 bodova, dok je mostarska Borsa sa šest bila treća. U ženskoj konkurenciji ekipa Sarajeva je prednjačila sa 26 bodova. Drugo mjesto pripalo je takmičarkama banjalučke Zvijezde sa šest ispred Prijedorčanki sa četiri boda.

Pobjednici po kategorijama, do 60: Andrej Zurovac, 66: Petar Zadro, do 73: Filip Stojak, do 81: Nikola Mišković, do 90: Rijad Dedejić, do 100: Stefan Šiljegović, preko 100: Harun Sadiković; žene: do 48 Ema Brkanić, do 52: Selma Sejdinović, do 57: Anđela Samardžić, do 63: Ivana Kukić, do 70: Aleksandra Samardžić, do 78: Barbara Ćikić, preko 78: Larisa Ceri

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.