Sadam finansirao Miloševića

Izvor: RTS, 30.Mar.2012, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sadam finansirao Miloševića

Bivši irački lider Sadam Husein finansirao je Slobodana Miloševića kad se našao pred Haškim tribunalom, tvrdi Bušra Halil, advokat bivšeg iračkog lidera.

Bušra Halil, advokat bivšeg iračkog lidera Sadama Huseina, tvrdi da je Sadam finansirao Slobodana Miloševića kad se našao pred Haškim tribunalom.

Libanka Bušra Halil, koja je branila svrgnutog lidera i kada mu je izrečena smrtna kazna, rekla je u intervjuu Glasu Rusije da je Sadam pomagao zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << visokih troškova Miloševićeve odbrane u Hagu, ali da ne zna šta ga je na to motivisalo, prenosi Tanjug.

"Da li je predvideo situaciju sa Irakom i ostalim arapskim zemljama, i ne samo arapskim? Ne znam. Ali mogu da kažem da je Sadam bio duboko zabrinut zbog kršenja suvereniteta Jugoslavije i smatrao je da je taj slučaj probna lopta", rekla je BUšra Halil.

Halil je zaključila da su "događaji koji su usledili i proširili se kao cunami pokazali da je Sadam bio u pravu".

Prema njenom mišljenju, cilj "arapskog proleća" je dovođenje islamista na vlast s tim što, kako je rekla, "islamisti nemaju ništa zajedničko sa islamom, koji poziva na jedinstvo i bratstvo ljudi različite vere i nije religija terorista koji sprovode tuđu volju".

Halil, koja je branila Sadama pošto je svrgnut sa vlasti, a docnije pogubljen vešanjem, ispričala je i da bivši irački lider u poslednjim danima nije imao nikakve lične zahteve, samo političke poruke: "Sadam nije video sebe kao muža ili oca ili dedu, već samo kao "oca nacije" - Arapa uopšte".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sadam finansirao Miloševića u Hagu

Izvor: Šumadija Press, 30.Mar.2012

Sadam Husein finansirao je Slobodana Miloševića, kad se našao pred Haškim tribunalom, tvrdi advokat bivšeg iračkog lidera.

Nastavak na Šumadija Press...

Uroš Šuvaković: Možda je Sadam plaćao Miloševićevu odbranu

Izvor: Blic, 31.Mar.2012, 03:35

- Novac iz inostranstva namenjen Slobodanu Miloševiću nikada nije stizao preko Udruženja „Sloboda“, ali ne isključujem mogućnost da su za to korišćeni drugi kanali - izjavio je za „Blic“ Uroš Šuvaković, nekadašnji funkcioner SPS i predsednik „Slobode“, povodom tvrdnje advokatice...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.