Sada koriste mape. Izdato upozorenje: Evakuišite se

Izvor: B92, 02.Dec.2023, 14:06

Sada koriste mape. Izdato upozorenje: Evakuišite se

Izraelska vojska (IDF) počela je da koristi mape prilikom poziva Palestincima da se evakuišu iz aktivnih borbenih zona u Pojasu Gaze, javlja "Tajms of Izrael".

U objavi na platformi Iks (Tviter), potpukovnik Avihai Adrai, portparol IDF na arapskom jeziku, poručio je da bi Palestinci u brojnim zonama u Džalabiji, Šudžaji i Zejtunu na severu enklave, trebalo da se evakuišu u "poznata skloništa" u kvartovima Daradž i Tufah u gradu Gaza.

On je, takođe, pozvao Palestince >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz zona Kirbat Ikza, Abasan, Bani Suheila i Manu u južnoj Gazi da se upute u skloništa u Rafi.

Izraelska vojska je ranije objavila mapu na kojoj je Pojas Gaze podeljen na stotine malih zona, a koju namerava da koristi za obaveštavanje palestinskih civila o aktivnim borbenim zonama.

IDF je pozvala Palestince da obrate pažnju na status područja u kojima žive i da prate ažuriranja mapa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.